کارآیی انرژی در اکوسیستمهای زراعی
- سال انتشار: 1380
- محل انتشار: سومین همایش ملی انرژی
- کد COI اختصاصی: NEC03_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2676
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی خوی
چکیده
به منظور اجرای هر جزء از عملیات کشاورزی ابتدا باید توجیهپذیری فنی و اقتصادی آن طرح نشان داده شود. هدف از مطالعه روند انرژی ورودی و خروجی به سیستمهای زراعی در جهت بهینهسازی مصرف انرژی کاهش هزینههای عملکرد و تولید از طریق کاهش هزینههای مصرف انرژی است. انگیزه اصلی از اجرای این پروژه پدید آمدن دیدگاههای نوین همچون کشاورزی پایدار علوم کشاورزی است بنابر اصول جدید کشاورزی مبانی قدیم که بر نحوه مصرف انرژی توجه نداشته و تنها هدف مدیر مزرعه افزایش مطلق تولید بود منسوخ شده و مقدار تولید بر پایه راندمان انرژی سنجیده میشود. در این مطالعه جهت آشنایی با روند مصرف انرژی در مزارع و مقدار انرژی به دست آمده از اکوسیستمهای زراعی، مزرعهای به عنوان نمونه انتخاب و راندمان انرژی برای آن محاسبه شد. کارآیی انرژی در مزرعه مورد نظر با روشهای ویژه (در اصل مقاله منعکس شده است) معادل 67/1 به دست آمده و مشخص شد نسبت به کشورهایی با کشاورزی پیشرفته در حد مطلوب قرار دارد. نتایج این بررسی نشان داد بیشترین هزینه انرژی در مزرعه مورد نظر مربوط به انرژی الکتریسیته بود که جهت پمپاژ آب مصرف میشود (38 درصد). دومین مورد انرژیبر، کود شیمیایی بود که با صرف 36 درصد از انرژی کل به دست آمد. همچنین کمترین هزینه انرژی از آن نهاده بذر و به میزان44/0درصد بود. در خاتمه بکارگیری بعضی راهکارها نظیر استفاده از روشهای شخم حداقل، استفاده از کودهای دامی و سبز بهبود ژنتیکی کارآیی فتوسنتز در گیاهان زراعی، کشت گیاهان مقاوم به آفات و بیماریها، استفاده از ضایعات کشاورزی به عنوان منبع انرژی و ... جهت افزایش راندمان انرژی در اکوسیستمهای زراعی پیشنهاد میگردد.کلیدواژه ها
راندمان انرژی، شدت انرژی، چغندر قند، ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.