تدوین استراتژی هایتوانمندسازی روان شناختی زنان روستایی با استفاده از ابزارهای مدیریت استراتژیک SWOT-QSPM
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه زن در توسعه و سیاست، دوره: 16، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JWDP-16-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 147
نویسندگان
Assistant Prof. of Geography and Rural Planning, Ferdowsi University of Mashhad
Ph.d Student of Geography and Rural Planning, Ferdowsi University of Mashhad
Masters student of Geography and Rural Planning, Ferdowsi University of Mashhad
چکیده
توانمندسازی حلقه اتصال زن و توسعه به شمار می رود و ارتباط تنگاتنگی با بهبود مستمر، ارتقای صلاحیت، تغییر در رفتار و بهبود عملکرد زنان دارد و بخشی از تثبیت زبان توسعه محسوب می شود. از آنجا که هسته و کانون بحث توانمندسازی در توانایی زنان برای کنترل سرنوشت خود قرار دارد (توانمندی روان شناختی)، مقاله حاضر به شناسایی و اولویتبندی راهبردهای توانمندسازی روان شناختی زنان در نواحی روستایی میپردازد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی و از نوع مطالعات کاربردی توسعهای است. گردآوری اطلاعات و دادههای مورد نیاز به شیوه اسنادی و میدانی بوده است. تجزیه و تحلیل دادهها به کمک ابزارهای مدیریت استراتژیک SWOT-QSPM انجام گرفت. در این پژوهش، ۱۴۲زن روستایی در بخش طرقبه شهرستان بینالود در تکمیل پرسش نامه به صورت داوطلبانه مشارکت داشته اند. در ماتریس SWOT، با توجه به امتیاز نهایی در ۷۹/۱=IFE و در۶۰/۲=EFE، به منظور توانمندسازی روان شناختی زنان روستایی، راهبردهای تدافعی (حداقل حداقل) بهینه شناخته شد. در بین ده راهبرد تدافعی ارائه شده به کمک ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM)، مهم ترین راهبرد «شناسایی عوامل بازدارنده و تسهیلکننده توانمندسازی روانی زنان روستایی و تلاش برای رفع موانع پیش رو» با امتیاز ۱۷۶/۱ و دومین راهبرد «برگزاری کارگاه های آموزشی مختلف در راستای توانمندسازی ذهنی زنان روستایی» با امتیاز ۲۵۶/۰ و سومین راهبرد «تشویق زنان روستایی به تشکیل تعاونی و تشکل های مختلف زنان (NGO) و حمایت از آن ها» با امتیاز ۲۱۹/۰ معرفی شد.کلیدواژه ها
Empowerment, Psychological, rural women, Torqabeh District, Binalud Countyاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.