هیستروسونوگرافی ترانس واژینال و بیوپسی آسپیراسیون آندومتر، جانشینی برای کورتاژ تشخیصی

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 13، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-13-40_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس مسلمی زاده

ژیلا ترابی زاده

روح اله عبدی

سیده رفعت بنافتی

چکیده

سابقه و هدف: بررسی حاضر به منظور مقایسه قدرت تشخیص نمونه برداری از محتویات رحم با نیروی مکش و سونوگرافی رحم از راه واژن، با کورتاژ آندومتر در ارزیابی اولیه خونریزی های غیرطبیعی رحم انجام گرفت. مواد و روشها: این مطالعه به صورت آینده نگر، کنترل شده و بالینی از اول بهمن ماه ۱۳۷۸ تا پایان اسفند ماه ۱۳۷۹ انجام شد. از ۵۰ بیماری که در ابتدا حاضر به شرکت در مطالعه شدند، ۳ نفر اعلام انصراف نمودند و مطالعه بر روی ۴۷ بیمار انجام شد. در ابتدا به طور معمول، سونوگرافی راه واژن برای اندازه گیری ابعاد رحم، تخمدان ها و تعیین ضخامت آندومتر انجام شد. سپس به منظور ارزیابی میزان تقارن و ضخامت آندومتر و نیز احتمال وجود توده های داخل حفره رحمی، سونوگرافی رحم از راه واژن انجام گرفت. روز بعد، نمونه برداری از محتویات رحم با نیروی مکش و به کمک کورت Pipelle انجام شد. نمونه یافت مرضی نهایی،با انجام کورتاژ تشخیص به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی یافت مرضی کورتاژ تشخیص، با یافته های سونوگرافی رحم و نمونه برداری از محتویات آن مقایسه شد. یافته ها: ترکیب و تلفیق سونوگرافی رحم از راه واژن و نمونه برداری از محتویات آن با نیروی مکش، با حساسیتی به میزان ۸۷ درصد و اختصاصیتی به میزان ۸۸.۶ درصد قادر به تشخیص ضایعات آندومتر بود. در این بررسی هیچ موردی از اختلالات حفره آندومتر، بدون تشخیص نماند. استنتاج: سونوگرفی رحم همراه با نمونه برداری محتویات آن، روش قابل قبول بالینی در ارزیابی خونریزی های غیرطبیعی رحم است. در این مورد می توان در صورت منفی بودن یافته، با اطمینان، بیمار را تحت درمان طبی قرار داد و ضمن کاهش هزینه، بیماران را از عوارض انجام کورتاژ برحذر داشت و افرادی را که توده های داخل حفره رحمی یا بی نظمی در آندومتر دارند، جهت درمان های جراحی ارجاع نمود.

کلیدواژه ها

Biopsy, Âspiration, uterus, Ültrasonography, Çurettage, بیوپسی آسپیراسیون، رحم، پرتونگاری، سونوگرافی، کورتا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.