اثر مهارکنندگی DNA آزاد شده از سلول سرطانی میلویید انسان (HL-۶۰) بر روی تکثیر لنفوسیت های خون محیطی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 14، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-14-43_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ابوالحسنی

جن وی چیائو

چکیده

سابقه و هدف: تا کنون چندین عامل پروتیینی مهارکننده سیستم ایمنی توسط سلول های سرطانی مختلف در محیط کشت، آزاد و خصوصیات آن ها مطالعه شده است. در این مقاله،DNA آزاد شده از سلول میلویید انسان (HL-۶۰) مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد دارای فعالیت مهارکننده سیستم ایمنی می باشد.مواد و روش ها: سوپرناتانت کشت سلولی HL-۶۰ پس از تغلیظ به ستون تعویض یونی DEAE - سفاروزCL-CL-۶B اضافه گردید و به کمک گرادیانت کلرور سدیم، فراکشن های مختلفی به دست آمد. فراکشن های مهارکننده سیستم ایمنی به کمک HPLC خالص گردید.یافته ها: آزمایش ها نشان می دهند که تریپسین و RNase اثری روی فعالیت ضد تکثیر ندارد ولی DNase فعالیت ضد تکثیر را کاملا‎ از بین می برد. DNA با فعالیت مهارکنندگی غیرقابل برگشت تکثیر لنفوسیت ها، دو رشته بوده و وزن ملکولی آن بین ۶/۰ تا ۵/۱ کیلو باز می باشد. DNA ضد تکثیر، تغییری در تعداد سلول و زنده بودن آن ها نمی دهد و در نتیجه مسمومیت سلولی ایجاد نمی کند. آنالیز سیکل سلولی نشان می دهد که DNA، لنفوسیت های تحریک شده توسط میتوژن را در فاز G۱ سیکل سلولی متوقف می نماید و مانع ورود آن ها به فاز S می شود.استنتاج: علاوه بر فاکتورهای پروتیینی،DNA نیز می تواند سیستم ایمنی را مهار کند. همچنین، DNA تکثیر بعضی از سلول های سرطانی را نیزمتوقف می نماید. اینDNA ممکن است در آینده به عنوان شاخصی در تشخیص سرطان به کار رود.

کلیدواژه ها

DNÂ, HL-۶۰ cells,Lyphocytes,Leukemia-myelocytic-Âcte-prevention control, immunosu ppressive Âgents, دی.ان.ای، سلول اچ ال لنفوسیت ها- ناهنجاری ها، لوسمی میلوئید حاد، ایمونوسپرسیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.