بررسی قدرت آزمون شکنندگی اسمزی در تشخیص میکروسیتیک هیپوکرومیا

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 15، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-15-48_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مهدوی

مهرنوش کوثریان

چکیده

سابقه و هدف: تشخیص میکروسیتیک هیپوکرومیا در حال حاضر با دستگاه های شمارش گلبولی خود کار انجام می گردد. تهیه این وسایل محتاج صرف هزینه های زیاد می باشد و کار کردن با آن ها نیاز به تجربه زیادی دارد. آزمون شکنندگی اسمزی برای تشخیص این اختلال گلبولی معرفی شده است. این مطالعه به منظور تعیین بهترین غلظت نمک در آزمون تک لوله ای شکنندگی اسمزی، در سال ۱۳۷۸ در آزمایشگاه فجر ساری انجام شد.مواد و روش ها: ۶۹۶ بیمار مراجعه کننده به آزمایشگاه، به طور تصادفی مورد آزمایش همزمان تعیین اندکس های گلبولی توسط دستگاه شمارش گر سلولی و آزمون تک مرحله ای شکنند گی اسمزی قرار گرفتند. در آزمون شکنندگی اسمزی از آب نمک ۰.۴ درصد استفاده شد و پس از مجاورت ۰.۰۵ میلی لیتر از خون کامل و ۵ میلی لیتر آب نمک به مدت ده دقیقه، سوسپانسیون حاصل سانتریفوژ گردیده و شکنندگی یا عدم شکنندگی گلبولی مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: ۳۸۲ نفر از مراجعه کنندگان، MCV> ۸۰ و شکنندگی گلبولی داشتند. ۲۲۸ نفر۷۴< MCV< ۷۹ و شکنندگی گلبولی داشتند. ۷۵ نفر، MCV۸۰ و ۶ نفر با ۷۴< MCV< ۷۹ عدم شکنندگی گلبولی داشتند.استنتاج: از نتایج حاصل چنین بر می آید که آزمون تک مرحله ای شکنندگی اسمزی جهت غربالگری جمعیتی، به منظور تشخیص افراد میکروسیتیک هیپوکرومیک، بسیار حساس است، گر چه در تشخیص افتراقی آنمی فقر آهن از تالاسمی مینور کاربرد ندارد.

کلیدواژه ها

Thalassemia screening, One tube, Osmotic fragility test, غربالگری تالاسمی، آزمون تک مرحله ای شکنندگی اسمزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.