شکستگی آلت تناسی در مردان مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی بابل، سال ۸۳-۱۳۷۵

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 15، شماره: 49
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-15-49_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید شافی

ارسلان رمجی

علی اکبر کساییان

یوسف رضا یوسف نیاپاشا

میرمحمدرضا آقاجانی میر

ابوذر اکبرزاده پاشا

عباس قاسم پور

چکیده

سابقه و هدف: شکستگی آلت تناسلی در جوامع و فرهنگ های مختلف به دلایل متعددی از قبیل مقاربت جنسی در وضعیت غیر عادی، خودارضایی و ضربه مستقیم ایجاد می گردد. هدف از این مطالعه کسب آگاهی از فراوانی، علل و ضایعات همراه به خصوص پارگی پیشابراه در این بیماران بوده تا بتوان با آگاهی و شناسایی علل در پیشگیری از ضایعه و عوارض آن گامی موثر برداشت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بوده و بر روی کلیه مردان مراجعه کننده به علت شکستگی آلت تناسلی (۸۴ مورد) به بیمارستان شهید بهشتی بابل (۸۳-۱۳۷۵) انجام شد. داده ها با پرسشنامه جمع آوری و با نرم افزار آماری SPSS و روش های آماری کای دو و تی تست تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: در طی مدت مطالعه، ۸۴ بیمار به علت شکستگی آلت تناسلی به بیمارستان مراجعه کردند. میانگین سنی نمونه ها ۲۸±۴.۷ سال و اکثریت آنان (۷۸ درصد) مجرد بودند. مهم ترین شکایت بالینی، درد (۳۶ درصد) و تورم آلت (۳۰ درصد) بود. علل زمینه ای ایجاد کننده شکستگی؛ خود ارضایی (۷۴ درصد)، آمیزش جنسی (۱۸ درصد) و اطلاعات مشکوک و تروما و جسم خارجی (۸ درصد) بود. فراوانی پارگی پیشابراه در این بیماران (۸ درصد) بود و ارتباط معنی داری بین علل زمینه ای ایجاد شکستگی و پارگی پیشابراه وجود داشت.استنتاج: با توجه به درصد زیاد موارد شکستگی آلت به علت دستکاری در بین جوانان، آموزش این گروه در مورد پیامدها و عوارض مهم این مشکل، می تواند نقش مهمی در پیشگیری و درمان به موقع این ضایعه و عوارض آن داشته باشد.

کلیدواژه ها

Penile fracture, Urethral rupture, Frequency, Etiology, شکستگی آلت تناسلی، پارگی پیشابراه، جسم غاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.