گزارش ۱۰ مورد توبرکولوز در بیماران دریافت کننده پیوند کلیه از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۸۲- ۱۳۷۳

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 16، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-16-51_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یزدانی

مجید شیرانی

شهرزاد برادران

چکیده

سابقه و هدف: عفونت با مایکوباکتریوم توبرکولوزیس یکی از علل مهم بیمار گنی و مرگ و میر در دریافت کنندگان پیوند کلیه می باشد. شیوع توبرکولوزیس در این افراد به مراتب بیش تر از افراد عادی می باشد و در کشورهای در حال توسعه و مناطق آندمیک از نظر T.B، باز هم شیوع آن بیش تر است.مواد و روش ها: در این مطالعه که از نوع مرور پرونده بود، ۷۰۰ بیمار دریافت کننده پیوند کلیه بررسی شدند و ۱۰ مورد ابتلای قطعی به توبرکولوزیس، از نظر اطلاعات دموگرافیک، فاصله بین پیوند کلیه تا تشخیص سل، محل درگیری، پی آمد (Outcome)، بقا (Survival) گرافت مورد مطالعه قرار گرفتند.یافته ها: شیوع توبرکولوزیس پس از پیوند کلیه در این مطالعه ۴/۱ درصد بود. میانگین سن بیماران ۹/۳۷ سال و متوسط فاصله بین پیوند کلیه تا تشخیص ۱۵.۷ T.B ماه بود. شایع ترین نوع درگیری، T.B برونکوپولمونری (۶۰ درصد) و پس از آن T.B منتشر (۲۰ درصد) و T.B مفصل هیپ (۲۰ درصد) بود.استنتاج: شیوع T.B در بیماران پیوند کلیه بیشتر از افراد عادی است. تظاهرات آن غیر معمول است و اثر زیادی روی سلامت فرد و عضو پیوندی دارد، در نظر داشتن بیماری و دقت و توجه کافی در پی گیری دراز مدت این بیماران باعث تشخیص و درمان صحیح و به موقع و کاهش عوارض بیماری خواهد شد.

کلیدواژه ها

Tuberculosis, renal transplant, Ïsfahan, توبرکولوزیس- پیوند کلیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.