بررسی فقهی و حقوقی حکم خردشدگی و ترک‎خوردگی ستون فقرات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های فقه تطبیقی و حقوق، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RCJL-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پورصدقی

پژوهشگر دفتر مطالعات فقهی پزشکی قانونی و عضو گروه اصول مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)

سیده ثریا موسوی

دانش پژوه سطح سه جامعه الزهراء (س)

چکیده

در قانون مجازات اصطلاح خردشدگی و ترک‎خوردگی استخوان متمایز از شکستگی است و برای آن دیه مقدری در نظر گرفته شده است. از طرفی در بیان احکام آسیب ستون فقرات در ماده ۶۴۷ فقط به دیه شکستگی بسنده کرده و موجب شکل‎گیری این ابهام است ،که آیا موضوع شکستگی ماده ۶۴۷ اعم از خردشدگی و ترک خوردگی است یا شامل آن نیست. مسئله در فقه نیز مورد توجه قرار نگرفته است. مقاله پیش رو با بررسی ادله حقوقی و فقهی این موضوع را مورد بررسی قرار داده است. داده‎های حقوقی نشان می دهد؛ این مسئله در قانون مورد توجه قرار نگرفته و از مواردی است که نسبت به آن تقنین رخ نداده است بنابراین برای تعیین دیه و ارش خردشدگی و ترک خوردگی ستون فقرات باید به فقه مراجعه گردد. بررسی ادله فقهی مسئله نیز حاکی از این است که؛ در روایات و ادله شرعی دیه‎ای برای خردشدگی و ترک‎خوردگی ستون فقرات موجود نیست؛ چرا که ادله شکستگی ستون فقرات از خردشدگی و ترک خوردگی منصرف است و ادله خردشدگی و ترک‎خوردگی استخوان نیز شامل ستون فقرات نمی گردد. بنابراین چنین آسیب‎هایی موضوع تعیین ارش است.

کلیدواژه ها

ستون فقرات, خرد شدگی, ترک خوردگی, دیه, ارش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.