بررسی فراوانی ژنوتیپ Beijing در نمونه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جدا شده از بیماران مبتلا به سل شهر مشهد

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 17، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-17-60_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی روحانی

پریسا فرنیا

محبوبه نادری نسب

علی صادقیان

مهرانگیز خواجه کرم الدین

رضوان منیری

چکیده

سابقه و هدف: ژنوتیپ Beijing یک از مهمترین سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشد و نقاط مختلف دنیا در ارتباط با همه گیری های بیماری سل بوده است. با توجه به عدم دسترسی به اطلاعات در این زمینه در ایران، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی این ژنوتیپ در شهر مشهد انجام پذیرفت.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۱۳ نمونه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جدا شده از بیماران مبتلا به سل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و بیمارستان های قائم (عج) و بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد انجام پذیرفت. در این مطالعه اعضای خانواده ژنوتیپ Beijingبا استفاده ازSpoligotyping روش که یک روش مبتنی برPCR است مورد شناسایی قرار گرفتند. اطلاعات حاصل با آمار توصیفی ارایه و فاصله اطمینان آن در جامعه برآورد گردید.یافته ها: از مجموع ۱۱۳ نمونه مطالعه شده ۸ نمونه (۷/۱ درصد) [Cl ۹۵%,۲.۳۶-۱۱.۸۴] متعلق به ژنوتیپ Beijingبود. از هشت نمونه جدا شده ۵ نمونه مربوط به بیماران افغان و سه نمونه متعلق به بیماران ایرانی بود. از هشت بیمار مبتلا به ژنوتیپ Beijing دو بیمار مرد و شش بیمار زن بودند.استنتاج: اگر چه نسبت فراوانی این ژنوتیپ در ایران پائین تر از سایر کشورهای آسیایی می باشد اما باید با اتخاذ سیاست های مناسب از افزایش شیوع آن در ایران جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

Mycobacterium tuberculosis, Beijing genotype, Mashhad, مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، ژنوتیپ Beijing ، مشهد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.