بررسی شیوع ویروس هپاتیت D در بیماران HBs Ag مثبت و بررسی عوامل مرتبط با آن در شهر ساری طی سال های ۸۶- ۱۳۸۵ (گزارش کوتاه)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 18، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-18-67_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ترنگ تقوایی

مولود خانلرپور

محمدرضا مهدوی

حافظ تیرگرفاخری

ایرج ملکی

علیرضا خلیلیان

چکیده

سابقه و هدف: عامل ویروس هپاتیت دلتا (Hepatitis Delta Virus) یک ویروس دارای RNA ناقص است که همراه با (HBV)Hepatitis B Virus ایجاد عفونت می نماید. در سراسر دنیا ۱۵ میلیون نفر آلوده به HDV می باشند. در مطالعات انجام شده در ایران و کشورهای مختلف، آمارهای متفاوتی در مورد شیوع HDV بیان شده است. این تحقیق به منظور تعیین شیوع HDV در شهر ساری و بررسی عوامل مرتبط با آن انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی روی ۱۶۷ نفر از مبتلایان به HBV انجام شد. عوامل مرتبط با بیماری شامل اطلاعات دموگرافیک، نحوه اطلاع از بیماری، سابقه تاتو و خالکوبی، سابقه دریافت خون، سابقه حبس در زندان، مقاربت مشکوک و اعتیاد تزریقی مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص Anti HDV سرم بیماران به روش (Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay) الایزا انجام شد.یافته ها: در مطالعه انجام شده شواهدی به نفع عفونت HDV در بیماران به دست نیامد. از میان ۱۶۷ شرکت کننده در این مطالعه ۶۳ نفر زن (۳۷.۷ درصد) و ۱۰۴ نفر مرد (۶۲.۳ درصد) بودند. میانگین سنی شرکت کنندکان ۱۴.۰۳۶±۳۵.۵۲ بود. ۲ نفر از شرکت کنندگان ۱.۲ درصد سابقه اعتیاد به مواد مخدر، ۱۵ نفر سابقه تزریق خون (۹ درصد)، ۴ نفر سابقه مقاربت مشکوک (۲.۴ درصد)، ۱ نفر سابقه خالکوبی (۰.۶ درصد) را ذکر کردند و ۲ نفر از شرکت کنندگان (۱.۲ درصد) سابقه حبس در زندان داشتند.استنتاج: در هیچ یک از بیماران مورد مطالعه (Anti-HDV Ab) Antibody Anti- Hepatitis Delta Virus مثبت گزارش نشد. این امر بیانگر آن است که HDV در ساری اندمیک نمی باشد.

کلیدواژه ها

Hepatitis D, hepatitis B, correlative factors, هپاتیت D، هپاتیت B، عوامل مرتبط با بیماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.