گزارش ۱۰۲ مورد بیماران مبتلا به لپتوسپیروزیس در استان مازندران از سال ۱۳۸۲ لغایت ۱۳۸۷ (گزارش کوتاه)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 19، شماره: 72
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-19-72_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روانبخش اسماعیلی

فاطمه الحانی

علی حسام زاده

رضا علی زاده نوایی

محمدرضا پارسایی

چکیده

سابقه و هدف: لپتوسپیروزیس یک بیماری زئونوتیک ناشایع بوده که بوسیله باکتری بیماریزایی بنام لپتوسپیرا ایجاد می شود. حاشیه دریای خزر شرایط مساعدی برای ابتلا ساکنان آن بخصوص روستائیان به این بیماری دارد. این مطالعه با هدف بررسی موارد مبتلا به لپتوسپیروزیس در استان مازندران انجام شده است.مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی (Case series)، کلیه اطلاعات ثبت شده در مورد بیماران مبتلا به لپتوسپیروزیس در مرکز بهداشت استان مازندران از سال ۱۳۸۲ لغایت ۱۳۸۷ جمع آوری و فرم های اطلاعاتی تکمیل و اطلاعات بدست آمده در سه قسمت ویژگی های بیماران، ویژگی های بیماری و ویژگی های محیط زندگی مورد آنالیز قرارگرفت.یافته ها: از ۱۰۲ بیمار مورد بررسی اکثریت (۷۶.۵ درصد) مرد، کشاورز (۴۶.۱ درصد) و میانگین سنی آنها ۱۵.۵±۴۸.۸ سال بود. بیشترین ابتلا (۶۲.۷ درصد) در فصل تابستان گزارش گردید. شایعترین علایم تب (۷۴.۵ درصد)، درد عضلانی (۶۸.۶ درصد) و زردی (۴۷.۱ درصد) بوده اند. بیشترین ابتلا (۳۷.۳ درصد) از قائم شهر گزارش شد و اکثرا (۸۸.۲ درصد) سابقه کار در مزرعه را داشتند و بیشتر مبتلایان (۹۷.۱ درصد) بهبود یافتند.استنتاج: این مطالعه نشان داد این بیماری در استان مازندران باعث ابتلا کشاورزان در فصل کسب و کار می شود و لازم است در خصوص این بیماری اطلاعات لازم به پزشکان، بخصوص پزشکان عمومی داده شود و امکانات تشخیصی و درمانی برای این بیماری در استان توسعه یابد.

کلیدواژه ها

Leptospirosis, epidemiologic study, zoonosis, لپتوسپیروزیس، زئونوتیک، اپیدمیولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.