بررسی وضعیت ثبت اطلاعات در پرونده های بیماران دیابتی مراکز آموزشی و درمانی شهرستان ساری در سال ۱۳۸۵

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 20، شماره: 76
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-20-76_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری علی گلبندی

آزیتا بالاغفاری

حسن صیامیان

محمد واحدی

سیده شهربانو رشیدا

چکیده

سابقه و هدف: هسته اصلی نظام اطلاعات سلامت در بیمارستان در گرو مدارک پزشکی است. به عنوان یک ابزار ارتباطی بین مراقبت کنندگان سلامت، مدارک پزشکی با مستندسازی خوب، برای مراقبت بالینی خوب ضروری است. از آنجایی که دیابت شایعترین بیماری غدد درون ریز است و در کشور ما نیز شیوع بسیار بالایی دارد، لذا ثبت دقیق اطلاعات بیماران دیابتی و تاثیر آن در درمان فعلی و آتی، محققان را برآن داشت تا مطالعه ای را با هدف تعیین وضعیت مستندسازی پرونده های بیماران دیابتی در مراکز آموزشی درمانی ساری در سال ۱۳۸۵ به انجام رسانند.مواد و روش ها: این تحقیق، یک مطالعه توصیفی از نوع داده های موجود می باشد. جامعه پژوهش کل پرونده های بیماران دیابتی بستری شده در دو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری و بوعلی سینا ساری در سال ۱۳۸۵ انتخاب گردید و کل پروندههای سال ۸۵ (۲۷۰ پرونده) جهت مطالعه در نظر گرفته شد. دادهها پس از جمع آوری توسط نرمافزار SPSS نسخه هفدهم مورد آنالیز قرار گرفت.یافته ها: یافته ها نشان داد که از تعداد ۲۷۰ پرونده دیابتی، ۵.۹۲ درصد دیابت ملیتوس نوع یک (وابسته به انسولین)، ۵.۱۹ درصد دیابت ملیتوس نوع دو (غیروابسته به انسولین)، ۱۸.۵۲ درصد دیابت ملیتوس بارداری بودند و در ۷۰.۳۷ درصد نوع دیابت نامعلوم بود. از نظر جنسیت ۷۴.۴۴درصد از بیماران زن، ۲۵.۵۶ درصد مرد و ۸۴.۰۷ درصد متاهل بودند.استنتاج: علی رغم تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر در زمینه تقویت ثبت اطلاعات بیماران بستری و آموزش پزشکان در زمینه تشخیص نویسی صحیح مبتنی بر نیازهای طبقه بندی بین المللی بیماریها، هنوز مشکلات زیادی در ثبت دادههای ضروری و اساسی وجود دارد. لذا محققین، استفاده از فرم های تخصصی دیابت، طراحی و تایید شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در مراکز آموزشی درمانی پیشنهاد می دهند.

کلیدواژه ها

Documentation, diabetes, data collection, مستندسازی، دیابت، ثبت اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.