فراوانی واژینیت ناشی از عوامل انگلی و قارچی و باکتریایی براساس آزمایش پاپ اسمیر در مراکز آموزشی درمانی بیمارستان های امام خمینی و بوعلی سینا شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-21-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر ضیایی هزار جریبی

عبدالحسین دلیمی

مریم قاسمی

رمضان غفاری

سمیرا اسماعیلی

صابر آرمات

فرشته جیواد

چکیده

سابقه و هدف: بیماری های منتقله از راه تماس جنسی، شایع ترین بیماری های عفونی در جهان هستند این تحقیق با هدف بررسی فراوانی واژینیت ناشی از تریکوموناس واژینالیس، کاندیدا آلبیکانس و عوامل باکتریایی براساس پاپ اسمیر در دو بیمارستان امام خمینی (ره) و بوعلی سینا ساری در سال ۸۹-۱۳۸۸ انجام پذیرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی توصیفی، کلیه پرونده هاولام های پاپ اسمیر دریافت شده از آزمایشگاه های سیتولوژی دو مرکز آموزشی فوق به تعداد ۱۸۳۲ مورد، طی سال های ۱۳۸۷- ۱۳۸۸ به روش سرشماری از لحاظ ابتلاء به تریکوموناس واژینالیس (رنگ آمیزی با روش پاپانیکلائو)، کاندیدا آلبیکانس (مشاهده مستقیم میلیوم سللوی و مخمری) و عوامل باکتریایی (مشاهده Clue cell) مورد بررسی قرار گرفتند آنالیز داده ها با استفاده از تست مجذور مربع کای انجام شد. یافته ها: در این مطالعه میزان ابتلا به عوامل ایجاد کننده واژینیت ۴۲/۱۰ درصد (۱۹۱ مورد) بوده است. میزان ابتلاء به تریکوموناس واژینالیس ۳/۷ درصد (۱۴ مورد)، کاندیدا آلبیکانس ۶/۴۶ درصد (۸۹ مورد) و عوامل ایجاد کننده واژینیت باکتریایی با استفاده از روش های تشخیصی بالا ۱/۴۶ درصد (۸۸ مورد) بوده است. در این مطالعه بین سن و عوامل ایجاد کننده واژینیت تریکومونیایی، کاندیدیایی ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد (۰۸۸/۰= p). استنتاج: فراوانی نسبتا بالای واژینیت انگلی، قارچی و باکتریایی در نمونه های مورد مطالعه توجه بیش تر به این مساله را طلب می نماید.

کلیدواژه ها

Sexually transmitted diseases, bacterial vaginosis, Trichomonas vaginalis, Candida albicans, Sari, بیماری های منتقله جنسی، واژینیت باکتریایی، تریکوموناس واژینالیس، کاندیدا آلبیکانز، ساری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.