بررسی رابطه لیپیدهای سرم و شدت ادم ماکولا در افراد مبتلا به دیابت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 20، شماره: 80
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-20-80_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم مکانیکی

سیداحمد رسولی نژاد

لیلا قره داغلی

امیرحسین شیرزادیان

علی بیژنی

چکیده

سابقه و هدف: ادم ماکولا یکی از علل شایع کاهش دید در بیماران دیابتی می باشد. مطالعات مختلفی به منظور بررسی راه های پیشگیری و کاهش سرعت پیشرفت آن انجام شده است. این تحقیق به منظور تعیین سطح سرمی لیپید، در ایجاد و تسریع ادم ماکولا انجام شد.مواد و روش ها: طی یک مطالعه مورد - شاهدی سطح سرمی لیپیدهای خون در ۱۸۰ بیمار دیابتی مراجعه کننده به درمانگاه چشم بیمارستان شهید بهشتی بابل طی سال های ۸۷ و ۱۳۸۸ اندازه گیری شد. سپس اطلاعات به دست آمده از بیماران در ۳ گروه بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی بدون ادم ماکولا (گروه ۴۵:۱ نفر)، بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی با ادم ماکولا خفیف (گروه ۴۵:۲ نفر) و بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی با ادم ماکولا به همراه پلاک اگزودای سخت (گروه ۹۰:۳ نفر) طبقه بندی شدند. سپس مقادیر آزمایشگاهی جمع آوری شد و توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های ANOVA و tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها : در این بررسی میانگین کلسترول تام ((mg/dl در گروه های یک تا سه بترتیب ۵۳.۴±۲۱۳.۹۵، ۵۲.۲۰۲±۲۰۴.۱۷ و ۱۱۳.۲±۲۲۸.۷۴ (P> ۰.۰۵)، میانگین HDL (mg/dl) در گروه های یک تا سه به ترتیب ۱۵.۵۸±۹۲۰.۲۵، ۲۲.۴۴±۴۷.۳۲ و ۱۱.۰۰۹±۴۸.۴۹ (P> ۰.۰۵)، میانگین VLDL در گروه های یک تا سه بترتیب ۲۲.۳۹±۳۷۰۹، ۲۰.۲۳±۳۶.۸۵ و ۱۵.۱۲±۳۳.۵۱ (P> ۰.۰۵)، میانگین تری گلیسرید (mg/dl) در گرو ه های یک تا سه بترتیب ۲۲۷.۹۱±۲۱۲.۷۴، ۱۰۹.۴۴±۱۸۷.۴۳ و ۲۳۸.۷۴±۲۱۸.۲۸ (P> ۰.۰۵) بود. اما میانگین سطح LDL (mg/dl) در گروه سوم (۵۳.۷۵±۱۳۲.۳۳) بطور معنی داری بالاتر از گروه اول (۳۸.۴۸±۱۱۳.۳۹) و گروه دوم (۱۱۳.۰۸±۴۲.۰۸) بود (P< ۰.۰۵).استنتاج : نتایج این مطالعه نشان داد که، سطح سرمی LDL، با شدت ادم ماکولا و پلاک اگزودای سخت، ارتباط دارد.

کلیدواژه ها

Diabetes, diabetic retinopathy, macular edema, lipids, دیابت، رتینوپاتی دیابتی، ادم ماکولا، لیپید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.