فعالیت درماتیتی پدرین و جداسازی باکتری هم زیست مرتبط با بیوسنتز آن از سوسک پدروس فوسیپس استان مازندران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 22، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-22-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی محسنی

سحر حارومار

محمدجواد چایچی

سیده اولیاء علیجان پور طلوتی

چکیده

سابقه و هدف: پدرین سم آمیدی تاول زایی است که در همولنف سوسک پدروس وجود دارد و با فعالیت سیتوتوکسیسیتی در مطالعات درمانی سرطان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، استخراج و بررسی فعالیت درماتیتی پدرین از سوسک‎ پدروس فوسیپس و جداسازی باکتری هم زیست مرتبط با بیوسنتز پدرین بود. مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر، سوسک‎ پدروس فوسیپس از مناطق مختلف استان مازندران جمع آوری شد. برای استخراج پدرین و جداسازی باکتری هم زیست مرتبط با سنتز پدرین، پیکر له شده سوسک پدروس به محیط کشت جداسازی سودوموناس تلقیح گردید. حضور پدرین در عصاره خام استخراج شده با روش اصلاح شده کروماتوگرافی لایه نازک تایید و فعالیت درماتیتی آن روی موش آزمایشگاهی بررسی شد. یافته ها: با روش کروماتوگرافی لایه نازک، لکه صورتی پدرین با ۲۲/۰ = Rf روی صفحه سیلیکاژل مشاهده شد. این نتایج نشان از حضور پدرین در عصاره خام استخراج شده داشت. همچنین نتایج فعالیت زیستی پدرین روی حیوان آزمایشگاهی نشان داد که اثر درماتیتی به صورت تورم، قرمزی، ترشحات پوستی و نکروز اپیدرمی پس از ۲۴ ساعت ظاهر شد. برای اولین بار باکتری هم زیست موثر در تولید پدرین از سوسک پدروس فوسیپس با پیگمان منتشر شده سبز رنگ جداسازی و ۱MH نام گذاری شد. نتایج بررسی مشخصات مورفولوژیک و فیزیولوژیک جدایه ۱MH نشان داد که این باکتری متعلق به جنس سودوموناس و بررسی توالی ژن S rRNA ۱۶ و رسم درخت فیلوژنی نیز نشان داد که جدایه ۱MH، دارای ۹۹ درصد هومولوژی با سودوموناس آئروژینوزا (P.Aeruginosa) بود. همچنین نتایج تحلیل محیط رشد تیمار شده با کروماتوگرافی لایه نازک نشان داد، جدایه ۱MH توانایی سنتز پدرین در شرایط آزمایشگاه را داشت. استنتاج: همولنف سوسک‎ پدروس فوسیپس مازندران حاوی پدرین با فعالیت درماتیتی بود. همچنین جداسازی و کشت باکتری موثر در بیوسنتز پدرین می تواند نویدبخش تولید پدرین در مقیاس گسترده، برای تحقیقات درمان سرطان باشد.

کلیدواژه ها

Paederus fuscipes, pederin, Pseudomonas, chromatography, dermatitis, پدروس فوسیپس, پدرین, سودوموناس, کروماتوگرافی, درماتیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.