کاربردهای علوم زمین قانونی در تحقیقات جنایی نواحی مرزی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی شهرهای مرزی و امنیت؛ چالشها و رهیافتها
- کد COI اختصاصی: NCBCS01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1143
نویسندگان
مربی گروه جغرافیا، دانشگاه تربیت معلم سبزوار، کارشناسی ارشد
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی در برنام هریزی محیطی، دانشگاه ترب
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی در برنام هریزی محیطی، دانشگاه ترب
چکیده
یکی از دغدغه های اساسی بشر در طول تاریخ، برقراری امنیت و تلاش در جهت حفظ آن می باشد. از طرفی لازمه اجتماع سالم و توسعه یافته و حضور گسترده مردم در اجتماع و فضای عمومی شهر، وجود امنیت است. از عوامل تاثیرگذار بر کاهش امنیت، وقوع جرایم می باشد. امروزه استعمال مواد مخدر باعث افزایش وقوع جرایم در جوامع گوناگون شده است که سبب اختلال در توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جوامع مختلف می گردد. باید اذعان نمود که جرم در شهرهای مرزی به دلیل انزوای جغرافیایی و موقعیت خاص آن، دوری از قطب های صنعتی و اقتصادی، تاثیر ناامن یهای برون مرزی به ویژه در مرزهای شرقی کشور به دلیل ناآرامی های موجود در کشورهای افغانستان و پاکستان از حساسیت بیشتری برخوردار می باشد. شناسایی جرم، مناطق جرم خیز و نظارت بیشتر بر این مناطق م یتواند ما را در برقراری امنیت یاری نماید. علوم زمین قانونی که بیشترین کاربرد آن در مورد جرایم داخلی و ملی است می تواند ما را در این راستا یاری نماید. هدف از این تحقیق، بررسی جنب ههای مختلف کاربردی علوم زمین قانونی، پیشرفت آن ها در گذر زمان و نیز معرفی روشهای مفید در بررسی نواحی جرم خیز می باشد. بنابراین با انتخاب ساختار مبتنی بر مقیاس گسترده، نقش و کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی، سنجش از دور و ژئومورفولوژی در تحقیقات قانونی و نیز ارزیابی و کاهش جرایم بررسی خواهد گردید.کلیدواژه ها
علوم زمین قانونی، جرم، سیستم اطلاعات جغرافیایی، سنجش از دور، ژئومورفولوژیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.