به کارگیری اصول کنترل عفونت در کارکنان اتاق عمل بیمارستان های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 22، شماره: 98
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-22-98_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه علاالدینی

عبدالستار پقه

مهدی فخار

ابراهیم نصیری

چکیده

سابقه و هدف: عفونت های بیمارستانی یکی از معضلات پزشکی قرن حاضر می باشد این عفونت ها با افزایش مدت اقامت در بیمارستان موجب افزایش ابتلاء به مرگ و میر و در نتیجه افزایش هزینه های بیمارستانی می شود. از طرفی این عفونت ها خطری برای انتشار عفونت در جامعه می باشند. کنترل موفقیت آمیز عفونت های بیمارستانی، مستلزم اقدامات پیشگیری کننده مناسب است که از طریق به کارگیری اصول کنترل عفونت توسط کارکنان بیمارستان، می توان از بروز آن جلوگیری کرد، تا ازهزینه های اضافی جلوگیری شده و سلامتی بیمار به خطر نیفتد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی و مقطعی انجام شده است. جامعه مورد پژوهش، شامل پرسنل شاغل در اتاق عمل بیمارستان های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه کنترل عفونت و فهرست بازبینی محیط و تجهیزات اتاق عمل بوده است. همچنین با روش نمونه گیری تصادفی،عملکرد ۲۰۰ نفر از پرسنل بیمارستان های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در زمینه رعایت اصول کنترل عفونت، در نوبت های کاری صبح، عصر و شب به طور مستقیم مشاهده و مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از بررسی داده نشان داد که ۵/۳۶ درصد از پرسنل را آقایان و ۵/۶۳ درصد را خانم ها تشکیل دادند. بیشترین عملکرد پرسنل (۸۹ درصد) در زمینه رعایت اصول کنترل عفونت رضایت بخش بود. در زمینه طراحی و ساخت اتاق عمل نیز، محیط فیزیکی وتجهیزات دارای وضعیت قابل قبولی بودند. همچنین بر اساس آزمون در نرم افزار مشخص گردید که بین متغیر جنس و رعایت اصول کنترل عفونت رابطه معنی دار آماری وجود داشت (۰۲۹/۰p=). استنتاج: رعایت اصول کنترل عفونت توسط پرسنل اتاق های عمل در زمینه شستوشوی دست ها، مرتب کردن موها، تعویض لباس و کفش،کنترل تاریخ وسایل استریل و همچنین ضدعفونی کردن وسایل جراحی در حد قابل قبولی بود.

کلیدواژه ها

Infection control, hospital infections, operating room, Mazandaran University of Medical Sciences, عفونت بیمارستانی, کنترل عفونت, اتاق عمل, دانشگاه علوم پزشکی مازندران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.