بررسی فعالیت ضد قارچی اکتینومیست های جداشده از رسوبات بستر دریای مازندران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 23، شماره: 104
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-23-104_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی محسنی

حامد نوروزی

چکیده

سابقه و هدف: اکتینومیست ها همواره به عنوان یک منبع اصلی تولید کننده آنتی بیوتیک های جدید و متابولیت های ثانویه متنوع، در داروسازی مورد توجه بوده اند. هدف از این تحقیق جداسازی اکتینومیست های تولیدکننده آنتی بیوتیک از رسوبات بستر دریای مازندران و بررسی پتانسیل تولید متابولیت های ضد قارچی توسط این ارگانیسم ها بود. مواد و روش ها: رسوبات بستر دریای مازندران از اعماق ۵ و ۱۰ متری زمین جمع آوری شد. نمونه ها رقیق شدند و برای جداسازی اکتینومیست ها در محیط کشت انتخابی استارچ کازئین آگار (SCA) کشت داده شدند. جدایه ها توسط روش های مورفولوژی و میکروسکوپی کلنی ها، شناسایی و جداسازی شدند. غربالگری اولیه جهت یافتن جدایه های فعال با روش Cross streak انجام شد. متابولیت های تولیدشده توسط جدایه های فعال، استخراج شدند و بررسی فعالیت آن ها علیه قارچ های بیماریزا با استفاده از روش انتشار در دیسک بررسی شد. یافته ها: از رسوبات دریا، تعداد ۲۰ جدایه اکتینومیست جداسازی و شناسایی شد. در غربالگری اولیه ۷ جدایه به عنوان اکتینومیست فعال شناسایی شدند. نتایج مرحله دوم غربالگری نشان داد که جدایه های فعال جداشده، فعالیت ضد قارچی مناسبی علیه گونه های کاندیدا و آسپرژیلوس داشتند. نتایج نشان داد که جدایه های MN۱، MN۲ و MN۳ فعالیت ضد قارچی بیشتری نسبت به بقیه جدایه های فعال داشتند. استنتاج: نتایج این تحقیق نشان می دهد رسوبات بستر دریای مازندران غنی از اکتینومیست های فعال تولیدکننده ترکیبات ضد قارچی جدید است، که نیازمند شناسایی و خالص سازی آن می باشد.

کلیدواژه ها

Marine actinomycetes, antifungal activity, the Caspian Sea, اکتینومیست های دریایی، فعالیت ضد قارچی، دریای مازندران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.