مقایسه دو روش LAMP فلورسنت و PCR در تشخیص مولکولی سالمونلا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 22، شماره: 95
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-22-95_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کرمی

بیتا باقری

زینب احمدی

فاطمه پورعلی

چکیده

سابقه و هدف: باکتری سالمونلا یکی ازاعضاء خانواده انتروباکتریاسه بوده که باعث ایجاد بیماری های عفونی در انسان و حیوان می گردد. از جمله بیماری های ایجاد شده می توان به تب روده ای (تیفوئید)، باکتریمی، انتروکولیت، سالمونلوز اشاره نمودکه خود یک معضل بهداشتی محسوب می گردد. بنابراین تشخیص سریع، دقیق، مطمئن و به موقع آن برای جلوگیری از اپیدمی و عوارض مخرب این باکتری ضروری به نظر می رسد. مواد و روش ها: روش های مختلفی جهت تشخیص باکتری سالمونلا وجود دارد از ان جمله می توان به روش کشت، Immuno assay، PCR و Real-time PCR اشاره نمود که تمام این روش ها به زمان طولانی وتعداد زیاد باکتری در نمونه اولیه و تجهیزات گران قیمت آزمایشگاهی و افراد متخصص در این زمینه نیاز دارند به همین دلیل در این مطالعه روشی به کار گرفته شد که معایب روش های پیشین را به حداقل برساند در این روش از تکثیر تک دمایی وابسته به حلقه یا LAMP (Loop–Meadiated iso thermal Amplification of DNA) همراه با دو پروب فلورسنت استفاده گردید واین روش با PCR که در حال حاضر متداول ترین تکنیک تکثیر DNA می باشد و روش LAMP مقایسه شد. یافته ها: در این مطالعه از ۴ سویه سالمونلا جهت انجام PCR، LAMP و LAMP by Using florescent Prob استفاده گردید که طی انجام PCR جهت شناسایی سالمونلا بالغ بر ۳ ساعت روش LAMP تقریبا ۲ ساعت زمان صرف گردید که این زمان در روش LAMP by Using florescent Prob به ۷۰ دقیقه کاهش یافت با توجه به این که کاهش زمانی همراه با افزایش دقت و اختصاصیت در تعیین جواب های مثبت می باشد لذا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. استنتاج: براساس نتایج به دست آمده روش LAMP by Using florescent Prob جهت شناسایی سالمونلا روش تشخیصی مولکولی سریع تر، دقیق تر و با اختصاصیت بالاتر وکاربردی گسترده تر در آزمایشگاه تشخیص پزشکی، پزشکی قانونی، کشاورزی وتحقیقاتی می باشد. مزایای این روش عدم نیاز به چرخه های دمایی و دستگاه ترموسایکلر نسبت به روش PCR و استفاده از یک ماده نشاندار در تعیین جواب های مثبت در مقایسه با روش LAMP این امکان را می دهد که تفسیر نتایج از اطمینان و دقت بیشتری برخوردار باشد.

کلیدواژه ها

Salmonella, PCR, LAMP, Fluorescent Probe, LAMP، LAMP by Using florescent Prob، PCR، Real-time، DNA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.