مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوک به لاینزولید بدون سابقه مصرف

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 23، شماره: 109
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-23-109_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان غفارپسند

علوم پزشکی مازندران

رضوان منیری

علوم پزشکی مازندران

چکیده

سابقه و هدف: مقاومت به آنتی بیوتیک های انتخابی، بحثی جدی و نگران کننده است. هدف این مطالعه، بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوک به لاینزولید بوده که هنوز در کشور ایران استفاده نشده است. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی روی ۱۰۰ نمونه مدفوعی از بیماران بستری در بخش های بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال ۱۳۹۱ انجام شد. نمونه ها در محیط ترانسپورت به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شد و پس از انجام تست های تشخیصی بیوشیمیایی، انتروکوک بودن آن ها اثبات شد. سپس تست آنتی بیوگرام با Disk Diffusion انجام شد. با کمک E-test، حداقل غلظت مهاری وانکومایسین سنجیده شد. نتایج در نرم افزار SPSS با کای اسکوئر و نیز t زوجی تحلیل شد. یافته ها: میانگین سنی بیماران۲۹/۱۸ ۲۶/۵۲ سال بود. ۴۸ نفر زن (۴۸ درصد) و بقیه مرد بودند. ۳۴ نفر (۳۴ درصد) با انتروکوک مقاوم با وانکومایسین و ۳۳ نفر (۳۳ درصد) با انتروکوک مقاوم با لاینزولید کلونیزه بودند. با E-test، ۷۳ سویه به وانکومایسین حساس (MIC≤۴ g/ml) و ۲۷ سویه مقاوم (g/ml ۳۲< MIC) بودند و هیچ موردی از حد واسط مشاهده نشد. مصرف آنتی بیوتیک، مهم ترین فاکتور خطر کلونیزاسیون انتروکوک مقاوم به وانکومایسین بود (۰۵/۰p< ). برای لاینزولید نیز مدت مصرف آنتی بیوتیک، در گذشته، تنها عامل موثر در مقاومت بود (۰۵/۰p< ). استنتاج: وجود ۳۳ درصد مقاومت در بیمارانی که تا به حال سابقه مصرف آنتی بیوتیک لاینزولید را نداشته اند، می تواند نشان دهنده مقاومت متقاطع انتروکوک به دو آنتی بیوتیک لاینزولید و وانکومایسین باشد، که حتما در مطالعات آینده باید بررسی های ژنومی گسترده تری روی آن ها انجام شود.

کلیدواژه ها

Enterococcus, Antibiotic Resistance, Vancomycine, Linezolid, انتروکوک, مقاومت آنتی بیوتیکی, وانکومایسین, لاینزولید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.