بررسی و مقایسه پیامدهای بارداری و پری ناتال در دو روش انتقال جنین تازه و انجماد یافته

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 23، شماره: 109
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-23-109_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده پیوندی

علوم پزشکی مازندران

فاطمه فاضل تبار ملکشاه

علوم پزشکی مازندران

مریم شهیدی

علوم پزشکی مازندران

علی رضا خلیلیان

علوم پزشکی مازندران

چکیده

سابقه و هدف : در سه دهه گذشته با ظهور روش های نوین کمک باروری به داخل رحم از جمله (fresh) و انتقال جنین تازه (IVF) موارد ناباروری منجر به حاملگی شده است . لقاح خارج رحمی این روش ها است. مطالعه نویسندگان پیامدهای بارداری و پری ناتال مشابه را در دو روش انتقال جنین تازه و انجماد یافته و در بعضی موارد پیش آگهی بهتر را در روش انتقال جنین انجماد یافته گزارش کرده اند. بر روی مادران بارداری که به مراکز نازایی شهرستان ساری مراجعه کرده و case series مواد و روش ها: این مطالعه بااستفاده از درمان های کمک باروری درعرض سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ باردارشده بودند، صورت گرفت . در این مطالعه پیامدهای بارداری و پری ناتال در دوروش انتقال جنین تازه و انجماد یافته مورد بررسی قرار گرفت. ۴۹ درصد ) فقط مردانه و در ۹۲ مورد ( ۲۳ درصد ) فقط زنانه و در ۵۳ مورد / یافته ها: علت نازایی در ۱۹۹ مورد ( ۸ ۱۳/۳ درصد ) ناشی از هر دو عامل بوده است . در ۵۶ مورد ( ۱۴ درصد ) نیز نازایی با علت نامشخص بوده است . هیچ کدام ) با هم تفاوت معن ی داری نداشته است . بستری fresh و frozen از عوارض بارداری مادری و جنینی در دو روش انتقال جنین ۱/ در ۳ بیمار ( ۲ Frozen ۳ درصد ) و در روش انتقال / در ۵ بیمار ( ۳ Fresh به علت تهدید به سقط در روش انتقال جنین و درمان کمک تنفسی NICU از نظر بستری در .(p=۰/ درصد) مشاهده شد که از نظر آماری، این تفاوت معنی دار نبود ( ۱۳ نیز در دو روش انتقال، اختلاف معنی داری آماری وجود نداشت. تفاوت ی نداشته و frozen و fresh در دو روش انتقال جنین IVF استنتاج: پیامدهای پری ناتال در بارداری های با روش پیامدها در دو روش یکسان بوده است.

کلیدواژه ها

ART, ICSI, Fresh ET, Freeze ET, تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم, انتقال جنین تازه, انتقال جنین منجمد, روش کمک باروی نوین(ART )

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.