تاثیر ژل رویال بر میزان سیتو توکسیتی سلول های تک هسته ای خون محیطی علیه سلول های K اریترولوسمی رده ۵۶۲

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 24، شماره: 114
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-24-114_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احسان حسینی

علوم پزشکی مازندران

نوروز دلیرژ

علوم پزشکی مازندران

ناهید افضل آهنگران

علوم پزشکی مازندران

چکیده

سابقه و هدف : ژل رو یال که توسط زنبورها ی کارگر ترشح م ی شود، دار ای فعا لیت های ز یستی مختلف ی در سلول ها و بافت های بدن م ی باشد. در این مطالعه تاث یر ژل رو یال بر سلول های تک هسته ای خون مح یطی و رو یارویی ای ن سلول ها با مورد بررسی قرار گرفته است. K سلول سرطانی ۵۶۲ سلول ) انسا نی با غلظت ها ی متفاوت از ژل رو ی ال PBMC مواد و روش ها: در این مطالعه تجرب ی، سلول ( ۱۰۶ ۵) به طور جداگانه و درشرا یط استا ندارد برا ی مدت زمان ۷۲ ساعت کشت داده شد . mg/ml ،۱۰ mg/ml ،۲۵ mg/ml) علیه سلول های سرطانی ،PBMC فلوسایتومتری) تاثیر ژل رویال بر میزان سلول کشی سلول های ) Anexin PI سپس در تست مورد ارز یابی و سنجش قرار گرفت. در این آزمایش از آزمون آنالیزی واریانس نیز به منظور ارز ی ابی اختلاف ب ین K۵۶۲ گروه ها استفاده شد. و PBMC فلوسایتومتری) و مجاورسازی رقت های مشخصی از این ژل، با سلول ها ی ) Anexin PI یافته ها: در تست رویارویی این سلول ها با سلول های سرطا نی ما شاهد افزا یش م یزان آپوپتوز و سلول کشی سلول های سرطا نی، نسبت به گروه کنترل بودیم. که با ژل رو ی ال رو به PBMC استنتاج: با توجه به افزایش م یزان آپوپتوز سلول های سرطانی مواجه شده با سلو لهای رو شده اند م ی توان نت یجه گرفت که ژل رو یال م ی تواند در تقو یت س یستم ایمنی بر عل یه سلول های سرطا نی و نابود ی بیش تر آن ها موثر واقع شود..

کلیدواژه ها

Royal jelly, K۵۶۲, peripheral blood mononuclear cell, سلول های تک هسته ای خون محیطی, K ژل رویال, ۵۶۲

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.