شیوع کوررنگی در دانش آموزان ابتدایی شهرستان ساری در سال ۱۳۷۹

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 11، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-11-31_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسداله فرخ فر

چکیده

سابقه و هدف: کوررنگی نوعی اختلال در درک رنگ هاست که طبق آمارهای موجود میزان آن بین ۲ تا ۸ درصد در افراد مذکر و ۳/۲ تا ۴ درصد در افراد مونث می باشد. این بیماری به صورت وابسته به جنس و توسط کروموزوم X انتقال می یابد و در نتیجه در افراد مذکر بیشتر دیده می شود. به دلیل تفاوت بسیار در میزان شیوع این بیماری و عدم انجام مطالعه در منطقه، این مطالعه به منظور بررسی میزان شیوع بیماری کوررنگی ارثی در دانش آموزان ابتدایی شهرستان ساری انجام پذیرفت.مواد و روش ها: در این بررسی که یک مطالعه توصیفی است، ۱۶۵۰ پسر و ۱۴۵۰ دختر سنین ابتدایی شهرستان ساری در سال ۱۳۷۹ به وسیله تست ایشی هارا مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت خوشه ای با انتخاب تصادفی ۱۵ مدرسه پسرانه و ۱۱ مدرسه دخترانه از میان مدارس ابتدایی شهرستان ساری انجام پذیرفت.نتایج :از میان ۳۰۰۰ نفر دانش آموز مورد مطالعه ۴۲ مورد کوررنگ بوده اند (۴۱/۲ درصد) که ۴۱ نفر آنها (۴۰/۲ درصد) پسر و ۱ نفر (۰.۰۶ درصد) دختر بوده است. از میان ۴۲ مورد کوررنگی یافت شده ۳۰ مورد توتان (۱.۷۰۶ درصد)، ۶ مورد ۰.۳۶) Deutranopia درصد)، و ۶ مورد ۰.۳۶) Protanopia درصد) بوده است.استنتاج: یافته های این پژوهش نشان داد میزان کوررنگی در جمعیت مورد مطالعه از اغلب مناطق دیگر جهان پایین تر است.

کلیدواژه ها

Çolor blindness, Çongenital disease, Çongenital disease X linked, کوررنگی، بیماری های مادرزادی، بیماری های ژنتیکی وابسته به جنس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.