بررسی ارتباط شدت اختلال عملکرد دیاستولیک بطن چپ با بروز فیبریلاسیون دهلیزی بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 24، شماره: 116
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-24-116_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزیتا جلالیان

Assistant Professor, Department of Cardiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

ولی الله حبیبی

Assistant Professor, Department of Cardiac Surgery, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

علیرضا خلیلیان

Professor, Department of Community Medicine, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

کورش راسخ

Resident in Cardiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

چکیده

سابقه و هدف: فیبریلاسون دهلیزی Atrial fibrillation (AF) یکی از علل عمده مرگ ومیر و بروز عوارض در بیماران پس از عمل (CABG)Coronary Artery Bypass Graft است. تلاش برای شناخت فاکتورها و عوامل موثر بر ایجاد(AF پس از عمل CABG ممکن است به پیدا کردن بیماران در معرض خطرکمک کند و از عوارض بیش تر جلوگیری کند. این مطالعه به برسی ارتباط بین دیاستولیک دیسفانکشن وشدت آن با احتمال وقوع AF پس از عمل جراحی در مدت بستری بیماران می پردازد. مواد و روش ها: ۱۲۰ بیمار با ریتم سینوسی وارد این مطالعه شدند (از آبان ۱۳۹۱ تا دی ماه ۱۳۹۲) بیماران قبل از CABG با اکو کاردیو گرافی ترانس تورایسک و داپلر بافتی مطالعه شدند و پس از عمل جراحی تا زمان ترخیص از بیمارستان مانیتور شدند. یافته ها: ارتباط معنی دار آماری بین AF پس از عمل CABG و دیابت، هیپرتاسیون و مصرف سیگار و هم چنین استفاده از داروهای بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسن و بلوک کننده های گیرنده آنژیوتانسین قبل از جراحی وجود داشت . هم چنین در مطالعه اکوکاردیوگرافیک ارتباط معنی دار بین LVEF،E velocity دیده شد(۰۵/۰ > P) ارتباط معنی دار آماری بین AF پس از عمل جراحی و شدت دیاستولیک دیسفاکشن، نوع عمل جراحی، تعداد گرافت، تعداد روز های بستری، حجم LA به دست نیامد (۰۵/۰< P). استنتاج: بر پایه یافته های این مطالعه دیابت، هیپر تانسیون، مصرف سیگار، مصرف داروهای بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسن و بلوک کننده های گیرنده آنژیوتانسین قبل از عمل جراحی، LVEF و E velocity به عنوان فاکتورهای مستقل در بروز AF پس از عمل CABG قلمداد می گردد. مطالعات اکوکاردیوگرافیک توام با یافته های بالینی جهت تعیین ریسک احتمال وقوع AF پس از عمل CABG پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

AF Rhythm, CABG, diastolic dysfunction, فیبریلاسیون دهلیزی, جراحی پیوند عروق کرونر, دیاستولیک دیسفانکشن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.