مقایسه اثرات شیاف ایندومتاسین و ترکیب ایندومتاسین- استامینوفن بر درد پس از سزارین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 24، شماره: 117
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-24-117_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زنگنه

علوم پزشکی مازندران

فیروزه ویسی

علوم پزشکی مازندران

بهزاد ابراهیمی

علوم پزشکی مازندران

محمد رسول قدمی

علوم پزشکی مازندران

چکیده

سابقه و هدف: درد پس از عمل جراحی، به صورت قابل توجهی بر سرعت بهبود بیماران موثر است. رده های مختلف ضد دردها با مکانیسم های مختلف در مطالعات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه به منظور مقایسه اثرات شیاف ایندومتاسین و ترکیب شیاف ایندومتاسین- استامینوفن بر میزان درد پس از عمل سزارین انجام شد. مواد و روش ها: در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر، ۷۵ بیمار به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند: گروه A: یک شیاف ۵۰ میلی گرمی ایندومتاسین و یک شیاف پلاسبو بلافاصله پس از پایان سزارین به صورت رکتال، سپس هر ۶ ساعت تا ۲۴ ساعت و گروه B: یک شیاف ۵۰ میلی گرمی ایندومتاسین و یک شیاف ۳۲۵ میلی گرمی استامینوفن بلافاصله پس از پایان سزارین به صورت رکتال، سپس هر ۶ ساعت تا ۲۴ ساعت تجویز شد. درطی این مدت در صورت وجود درد، ۲۵ میلی گرم پتدین به صورت عضلانی تجویز شد. شدت درد بر اساس VAS و میزان نیاز به ضد درد ثبت شد. با استفاده از روش های آماری ²χ و ANOVA و نیز t.test آنالیز آماری داده ها انجام شد. یافته ها: میزان درد ۶ ساعت پس از سزارین در گروه B به صورت معناداری کم تر از گروهA بود. هم چنین در گروه B نیاز به داروی ضد درد کم تر بود. استنتاج: تجویز شیاف ایندومتاسین همراه با شیاف استامینوفن، در مقایسه با تجویز شیاف ایندومتاسین به تنهایی، به صورت معنی داری موجب کاهش درد پس از سزارین و نیز میزان کم تر مصرف مخدر جهت کاهش درد می گردد. شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱ N۲۰۱۰۳۰۴۲۰۱۳۰۶۹IRCT

کلیدواژه ها

Pain after cesarean section, acetaminophen, indomethacin, درد پس از سزارین, استامینوفن, ایندومتاسین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.