تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی انسانی به سلول های غضروفی با استفاده از داربست هیدروژل فیبرینی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 25، شماره: 123
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-25-123_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا طباطبایی قمی

MSc in Biology, Laboratory of Stem Cell, The Academic Center for Education, Culture and Research, Qom, Iran

محسن شیخ حسن

MSc in Biotechnology, Laboratory of Stem Cell, The Academic Center for Education, Culture and Research, Qom, Iran

ناصر کلهر

MSc in Genetics, Laboratory of Stem Cell, The Academic Center for Education, Culture and Research, Qom, Iran

مهدیه قیاثی

MSc in Cellular and Molecular Biology, Laboratory of Stem Cell, The Academic Center for Education, Culture and Research, Qom, Iran

چکیده

سابقه و هدف: یکی از پرکاربردترین منابع سلولی در مهندسی بافت غضروف، سلولهای بنیادی مزانشیمی(MSCs) می باشند. در مطالعه حاضر، سلولهای بنیادی انسان به عنوان منبع سلولی مورد استفاده قرار گرفت. از آنجایی که داربست نقش مهمی در مهندسی بافت ایفا میکند، هدف از این مطالعه ارزیابی توانایی داربست فیبرینی در تمایز غضروف از سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی (ADMSCs) است. مواد و روش ها: در این مطالعه، پس از آماده سازی داربست فیبرینی و جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی، و تایید جداسازی این سلولها، این سلولها بر روی داربست فیبرینی کشت شدند. هفت روز پس از کشت سلولی، ارزیابی توانایی زنده ماندن و رشد سلولها با استفاده از آزمون MTT بررسی شد. در نهایت، ۱۴ روز پس از پایان تمایز غضروف، تجزیه و تحلیل بیان ژن ها و تشکیل مرفولوژی غضروفی به ترتیب توسط Real-time PCR و آنالیز هیستولوژی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: توانایی بقا و تکثیر سلول ها و همچنین بیان تمامی ژن های کندروژنیک در داربست فیبرینی در مقایسه با گروه شاهد به طور قابل توجهی افزایش یافته است. علاوه بر این، تشکیل سلول های غضروفی بر روی داربست فیبرینی نیز تایید شد. استنتاج: فیبرین داربست مناسبی برای تمایز غضروف از سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی است.

کلیدواژه ها

Tissue engineering, mesenchymal stem cells, fibrin, مهندسی بافت, سلولهای بنیادی مزانشیمی, فیبرین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.