گزارش یک مورد بیماری گوشه در خانم باردار مبتلا به آنمی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 25، شماره: 124
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-25-124_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تارا

Associate Professor, Women's Health Research Center, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

صدیقه قاسمیان دیزج مهر

Resident of Obstetrics and Gynecology, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

فرزانه رشیدی فکاری

MSc in Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

محسن قاسمیان دیزج مهر

Student of Medicine, Faculty of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran

هادی محمددوست

Assistant professor, Haematology and oncology, Emam Reza Hospital, North Khorasan university of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

چکیده

چکیده بیماری گوشه به عنوان شایعترین اختلال ژنتیکی ذخیره سازی لیزوزوم، طیف وسیعی از بروز بیماری در دوران کودکی تا فقدان علایم در سراسر طول زندگی را دارد.آنزیم تراپی درمان موثر و در دسترس بیماری گوشه در بارداری است. آماری از شیوع بیماری گوشه همزمان با بارداری در ایران وجود ندارد. مطالعه حاضر یک مورد بیماری گوشه در بیمار باردار مبتلا به آنمی با حاملگی ترم را گزارش مینماید. خانمی ۲۱ ساله پرایمی گراوید با حاملگی ترم، مبتلا به بیماری گوشه با شکایت شروع دردهای زایمانی مراجعه کرده بود. در بررسیهای انجام شده، مادر مبتلا به آنمی، ترومبوسیتوپنی و اسپلنومگالی شدید بود. در نهایت زایمان طبیعی بدون بروز عارضه خطرناکی برای مادر و جنین انجام شد. ارائه مراقبتهای به موقع، منظم و مناسب در دوران بارداری منجر به تشخیص به موقع بیماری شد. لذا جدی گرفتن علائم خطر مادران باردار در مراقبتهای دوران بارداری توسط مراقبین بهداشتی منجر به بهبودی نتایج حاملگی و پیشآگهی خواهد شد.

کلیدواژه ها

Gaucher\'s disease, pregnancy, pregnancy outcome, بیماری گوشه, بارداری, پیامد بارداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.