هویت یابی اسلام و عرب در اشعار محمد مهدی جواهری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه ادب عربی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JALIT-4-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار نیازی

استادیار دانشگاه تهران

سیده فیروزه حسینی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات عربی دانشگاه تهران

چکیده

محمد مهدی جواهری از شاعران برجسته کشور عراق است. کسی که بیشتر اشعارش را به مفاهیم سیاسی و اجتماعی اختصاص داده است. وی توانست بیش از نیم سده، گرایش خود را به سرودن اشعار میهنی حفظ کند. اگر چه بیشتر اشعار جواهری، دربردارنده جنبش ها و قهرمانی های کشور عراق است، نباید از نظر دور داشت که وی هیچ گاه خود را محدود به کشورش نکرده است. بنابراین، دیدگاه ظلم ستیزی جواهری، تنها منحصر به عراق نمی شود و جهان اسلام را نیز دربرمی گیرد. در واقع اشعار او بیانگر هویت ملی اسلام و اعراب است. او با تکیه بر اصل اسلام، یکپارچگی را در دستور کار خود قرارداد و خواستار همبستگی جهان اسلام گردید. در این مقاله سعی شده است اشعار این شاعر بزرگ را از جنبه ملی گرایی اسلامی بررسی کنیم.

کلیدواژه ها

اسلام, عرب, محمد مهدی جواهری, ملی گرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.