مروری بر ارتباط آلرژن های قارچی با آلرژی و بیماری های تنفسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 25، شماره: 126
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-25-126_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهام انصاری

Saham Ansari۱, Nazanin Lotfi۲, Mohammad Taghi Hedayati۳

نازنین لطفی

MSc in Microbiology, Invasive Fungi Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

محمدتقی هدایتی

Professor, Department of Medical Parasitology and Mycology, Invasive Fungi Research Center, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

چکیده

ارتباط قارچ ها با آسم و دیگر بیماری های راه های هوایی از دیر باز شناخته شده است. برخلاف گرده های گیاهی که فقط، عامل آلرژی تیپ یک ازدیاد حساسیت می باشند، قارچ ها مسبب تعداد زیادی از انواع آلرژی از جمله: آلرژیک برونکوپلمونری میکوزیس (Allergic bronchopulmonary mycoses-ABPM)، رینیت، سینوزیت آلرژیک و پنومونی ناشی از پرحساسیتی می باشند. از میان قارچ ها، آسپرژیلوس فومیگاتوس شایعترین عامل بیماری های ریوی آلرژیک شدید ناشی از قارچ ها می باشد. یکی از این بیماری ها، آسپرژیلوز برونکوپلمونری آلرژیک (ABPA Allergic Bronchopulmonary Aspergillosis) است. ABPA را مرتبط با آسیب های مزمن ریوی و وخیم تر شدن عملکرد ریوی در افراد با آسم مزمن و سیستیک فیبروزیس می دانند. تشخیص ABPA بر اساس یافته های آزمایشگاهی و کلینیکی چالش برانگیز بوده و سرولوژی در میان نتایج آزمایشگاهی از اهمیت بالاتری در تشخیص ABPA برخوردار می باشد. مطالعات صورت گرفته با استفاده از آلرژن های نوترکیب نشان داده است که پاسخ های IgE اختصاصی نسبت به چهار آلرژن (Asp f ۲, ۴, ۶, ۸ ) برای ABPA اختصاصی بوده و قادر به افتراق سرولوژیکی ABPA از سایر حساسیت های نسبت به آسپرژیلوس فومیگاتوس می با شند. به هر حال جهت مشخص شدن آلرژنیسیته کامل عصاره قارچی نیاز است که آلرژن های نوترکیب بیشتری تولید شود و مورد ارزیابی کلینیکی قرار گیرند. همچنین همراه با رشد سریع دانش در مورد ساختار سه بعدی آلرژن ها، آگاهی عمیق انسان درباره نقش هریک از ساختارها در پاتوفیزیولوژی آلرژی ها از جمله ABPA و یا توسعه مجموعه ای از آلرژن ها که احتمال استفاده از آنها در ایمونوتراپی وجود دارد بدست آمده است.

کلیدواژه ها

Allergy, fungal allergens, Aspergillus fumigatus, آلرژی, آلرژن های قارچی, آسپرژیلوس فومیگاتوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.