بررسی عوامل خطر در بیماران مبتلا به اندوکاردیت عفونی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 25، شماره: 128
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-25-128_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز حاجی فتاحی

Assistant Professor, Department of Oral Medicine, Faculty of Dentistry, Islamic Azad University, Tehran Branch, Tehran, Iran

مهسا آذرشب

Endodontic Resident, Faculty of Dentistry, Islamic Azad University, Tehran Branch, Tehran, Iran

حمیدرضا صنعتی

Assistant Professor, Rajaie Heart Centre, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به عوارض شناخته شده اندوکاردیت عفونی و احتمال وقوع آن به دنبال اقدامات دندانپزشکی، این تحقیق به منظور بررسی عوامل خطراین بیماری طراحی شد. پیشگیری از اندوکاردیت عفونی از طریق شناسایی عوامل خطر و زمینه ساز آن و برطرف کردن آن ها امکان پذیر است. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت Cross sectional روی ۶۰ بیمار با تشخیص اندوکاردیت عفونی در بیمارستان امام خمینی و بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انجام شد. کلیه متغیرهای مربوط به نوع اندوکاردیت، بیماری زمینه ای قلبی، سابقه جراحی قلبی و غیرقلبی، سابقه اندوکاردیت عفونی قبلی، اعتیاد تزریقی، هر نوع بیماری سیستمیک و میکروارگانیسم کشت شده از خون ثبت شد. سپس DMFT (دندان های پوسیده، پر شده و از دست رفته فرد) و نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان، سابقه اقدامات دندانپزشکی، نوع و زمان آن ثبت گردید. یافته ها با روش های آمار توصیفی ارائه شدند. یافته ها: میانگین سنی مبتلایان ۸/۱۶۹/۴۲ سال بود. ۷۰ درصد نمونه ها بیماری زمینه ای قلب داشته و فاکتورهای بعدی جراحی قلبی، جراحی غیر قلبی، اعتیاد تزریقی و سابقه ابتلا به اندوکاردیت بود. ۵۰ درصد بیماران به نوعی بیماری سیستمیک مبتلا بودند. در ۷/۳۶ درصد موارد هیچ فاکتور خطری جهت ابتلا به اندوکاردیت یافت نشد. سابقه درمان دندانپزشکی فقط در ۳/۷۳ درصد موارد گزارش شد. میزان DMFT بیماران برابر با ۴/۶۴/۱۲ بود. در حالی که ۷/۱۶ درصد بیماران در ۶ ماه گذشته تحت اقدامات دندانپزشکی نیازمند پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی قرار گرفته بودند. استنتاج: میانگین سنی پایین مبتلایان، فراوانی موارد بدون عوامل خطر زمینه ای و هم چنین بهداشت دهانی ضعیف بیماران اندوکاردیت از نکات مهم و قابل بررسی در این تحقیق است.

کلیدواژه ها

Infective endocarditis, risk factor, staphylococcus aureus, streptococcus viridans, antibiotic prophylaxis, dental procedures, DMFT, اندوکاردیت عفونی, عوامل خطر, استافیلوکوک اورئوس, استرپتوکوک ویریدنس, پروفیلاکسی آنتی بیوتیک, درمان دندانپزشکی, DMFT

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.