ارزیابی کلرهگزیدین و اسانس آویشن در حذف استرپتوکوک ویریدانس و کاندیدا از سطح دستگاه های ارتودنسی متحرک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 23، شماره: 110
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-23-110_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی عشاق

علوم پزشکی مازندران

یونس نظری داشلی برون

علوم پزشکی مازندران

محمد ابراهیمی ساروی

علوم پزشکی مازندران

عبدالله بازرگانی

علوم پزشکی مازندران

چکیده

سابقه و هدف: مواد ضد عفونی کننده طبیعی برای ضد عفونی خانگی دستگاه های ارتودنسی متحرک، می تواند جایگزین خوبی برای محلول های شیمیایی باشد. هدف این مطالعه، مقایسه کارایی اسانس آویشن، کلرهگزیدین ۱۲/۰ درصد و آب استریل (شاهد) در حذف کلنی های کاندیدا و استرپتوکوک ویریدانس از سطح دستگاه های ارتودنسی متحرک آکریلی بود. مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام گرفت که در آن ۲۰ نفر شرکت داشتند و هر کدام یک دستگاه ارتودنسی متحرک را به مدت ۷ شب متوالی استفاده کردند. بعد از استفاده، هر پلاک به سه قسمت مساوی تقسیم شد. دو نمونه از هر پلاک به صورت تصادفی با یکی از محلول های کلرهگزیدین یا اسانس آویشن اسپری و بعد از ۱۰ دقیقه نمونه ها با آب شسته شدند. یکی از نمونه ها فقط با آب شسته شد (گروه شاهد). با استفاده از تکنیک های کشت میکروبی، تعداد کلنی های کاندیدا و استرپتوکوک ویریدانس برای هر گروه شمارش گردید. آزمون های آماری Friedman و Wilcoxon برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: از نظر تعداد کلنی های کاندیدا و استرپتوکوک ویریدانس تفاوت معنی داری بین همه گروه ها مشاهده شد. مقایسه دو به دو نیز تفاوت معنی داری را بین گروه ها نشان داد. کلرهگزیدین به طور معنی داری موثرتر از اسانس آویشن بود و هر دو به صورت معنی داری بهتر از گروه شاهد عمل کردند. استنتاج: اسانس آویشن با غلظت و زمان استفاده شده در این تحقیق نمی تواند جایگزین خوبی برای کلرهگزیدین باشد.

کلیدواژه ها

Chlorhexidine, Zatariamultiflora, Candida, Streptococcus viridans, Removable orthodontic baseplate, کلرهگزیدین, اسانس آویشن, کاندیدا, استرپتوکوک ویریدانس, دستگاه ارتودنسی متحرک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.