بررسی اثر ضددردی گیاه خردل سیاه (Brassica nigra) در موش سوری

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 12، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-12-34_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا حیدری

میترا عباسی فرد

چکیده

سابقه و هدف: گیاه خردل سیاه به طور سنتی برای رفع دردهای عصبی و روماتیسمی به کار می رود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات ضد دردی گیاه خردل سیاه است.مواد و روش ها: عصار پرکوله گیاه خردل سیاه با دوزهای مختلف، به صورت IP به موش سوری تزریق و اثر ضد دردی آن با آزمون های فرمالین و Tail-flick اندازه گیری شد.یافته ها: در آزمون فرمالین عصاره حاصل از روش پرکوله با دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و۳۰۰ میلی گرم/کیلوگرم قادر به ایجاد اثر ضد دردی معنی داری نسبت به گروه کنترل بوده و دوز ۳۰۰ میلی گرم/کیلوگرم عصاره بیشترین اثر ضددردی را داشته است. مقایسه اثر ضد دردی ۳۰۰ میلی گرم/کیلوگرم عصاره پرکوله با ۵/۲ میلی گرم/کیلوگرم مرفین و ۳۰۰ میلی گرم/کیلوگرم A.S.A در آزمون فرمالین نشان دهنده این بود که در فاز اول درد، بین اثر ضد دردی عصاره،A.S.A و مرفین تفاوت معنی داری وجود نداشت. در فاز مزمن، اثر ضد دردی عصاره با اختلاف معنی داری (p< ۰.۰۵) از A.S.A بهتر بود، ولی در این فاز در مقایسه با مرفین، اختلاف معنی داری مشاهده نشد.اثر ضد دردی ۳۰۰ میلی گرم/کیلوگرم عصاره در مقایسه با ۵/۲ میلی گرم/کیلوگرم مرفین در دقایق ۱۵، ۳۰ و۹۰ آزمون Tail-flick تفاوت معنی داری نداشت و در دقایق ۱۵، ۳۰ و ۴۵ پس از تزریق اختلاف معنی داری بین اثر ضد دردی عصاره و A.S.A وجود نداشت.در روش Tail-flick، اثر ضد دردی عصاره در حضور نالوکسان در دقایق ۱۵ و ۳۰، کاهش معنی داری داشته است (P< ۰.۰۱). استنتاج: در این تحقیق، اثر ضد دردی نسبتا خوبی از عصاره گیاه خردل سیاه مشاهده شد که می تواند زمینه تحقیق بیشتری را فراهم نماید.

کلیدواژه ها

Mustard, Pain Measurement (Formalin test), Rats laboratory, Ânalgesics, Plants, Medicinal, خردل، مسکن ها، موش صحرایی(Rat) ، گیاهان خوراکی، گیاهان شفابخش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.