میزان زنده مانی نوتروفیل خون محیطی به دنبال تیمار با سلول های بنیادی مزانشیمال رت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 24، شماره: 112
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-24-112_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر هامون نورد

علوم پزشکی مازندران

نوروز دلیرژ

علوم پزشکی مازندران

ناهیده افضل آهنگران

علوم پزشکی مازندران

چکیده

سابقه و هدف: سلول های بنیادی مزانشیمال (Mesenchymal stem cells یا MSCs) به دلیل سهولت خالص سازی، تکثیر و خاصیت تنظیم سیستم ایمنی، منبع مناسبی برای سلول درمانی می باشند. این مطالعه به منظور بررسی اثر MSCs بر زنده مانی نوتروفیل انجام گرفت. مواد و روش ها: سلول مزانشیمال از مغز استخوان فمور و تیبیا رت ۸-۶ هفته استحصال شد و در محیط کشت DMEM (Dulbecco's Modified Eagle's Medium) کشت داده شد. سلول مزانشیمال پس از بلوغ، با نوتروفیل جدا شده از خون محیطی رت به مدت ۱ ساعت و در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد انکوبه گردید. زنده مانی نوتروفیل در انکوباسیون های ۶ و ۲۴ ساعته با MSCs به روش فلوسیتومتری و با استفاده از نرم افزار An/PI (Annexin/Propidium iodide) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های ANOVA و Tukey در سطح معنی داری ۰۵/۰ > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در انکوباسیون ۶ ساعته نوتروفیل با MSCs، درصد سلول سالم به طور معنی داری کاهش و میزان آپوپتوز نسبت به گروه شاهد افزایش یافت و افزایش نکروز سلولی نسبت به گروه شاهد معنی دار نبود. در انکوباسیون ۲۴ ساعته نوتروفیل با MSCs، درصد سلول سالم به طور معنی داری افزایش و میزان آپوپتوز نسبت به گروه شاهد کاهش داشت و کاهش نکروز سلولی در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد معنی دار نبود (۰۵/۰ > P). استنتاج: علاوه بر اهمیت بالینی MSCs، برخی جنبه های مهم بیولوژیک شامل خودنوزایی، تکثیر و اثرات تنظیمی ایمنی آن ها، پتانسیل مهمی برای درمان می باشد.

کلیدواژه ها

Mesenchymal stem cells, Neutrophil, Survival, سلول بنیادی, مزانشیمال, نوتروفیل, زنده مانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.