مروری بر پروبیوتیک ها و نقش آن ها در مقابله با سرطان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 24، شماره: 112
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-24-112_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه بنیادی

علوم پزشکی مازندران

امیر توکمه چی

علوم پزشکی مازندران

هادی محب علیان

علوم پزشکی مازندران

چکیده

پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده و مفیدی هستند که در صورت مصرف در انسان یا حیوان و با اثر بر فلور میکروبی بدن باعث بروز اثرات مفیدی بر سلامتی میزبان می شوند. امروزه پروبیوتیک ها به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی و سرطانی شناخته شده اند. خاصیت ضد کارسینوژنیک پروبیوتیک ها با خنثی سازی مسمومیت موادی که باعث آسیب های ژنی می گردند، صورت می گیرد. هدف از مطالعه حاضر، مرور نظام مندی بر مطالعات گذشته در بررسی اثرات مثبت پروبیوتیک ها بر سلامتی و ارتباط آن ها با سرطان بود. مقالات مرتبط با موضوع در پایگاه های Springer، Science Direct و Google Scholar به زبان انگلیسی جستجو و کارآزمایی های بالینی و مقالات مروری سیستماتیک که اثرات پروبیوتیک ها را در پیشگیری و درمان سرطان بررسی کرده بودند، وارد مطالعه شدند. از نظر شاخص های مورد ارزیابی، نوع پروبیوتیک مورد استفاده، نوع میزبان و شرایط آزمایش تفاوت هایی در مقالات مشاهده شد. نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که باکتری ها و مخمرهای پروبیوتیک می توانند سمیت حاصل از سرطان زاها را از بین ببرند و باعث القای مرگ سلول های سرطانی در شرایط آزمایشگاهی شوند. همچنین مصرف پروبیوتیک ها سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل سرطان زا می گردد. با وجود شواهد قابل قبول در مورد خواص ضد سرطانی آن ها، مطالعات در مورد انسان محدود است؛ بنابراین به برنامه ریزی هایی برای مطالعات بالینی دقیق در مورد انسان نیاز می باشد تا بتوان از اطلاعات به دست آمده جهت درمان استفاده نمود.

کلیدواژه ها

Probiotics, Cancer, Immune System, Treatment, پروبیوتیک ها, سرطان, سیستم ایمنی, درمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.