بررسی سرواپیدمیولوژی کیست هیداتید انسانی با روش الایزا در شهرستان شهربابک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 25، شماره: 133
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-25-133_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مرادی

MSc Student in Medical Parasitology, Department of Parasitology, Faculty of Medicine, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran

یحیی معروفی

Assistant Professor, Department of Parasitology, Faculty of Medicine, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran

منصور دبیرزاده

Assistant Professor, Department of Parasitology, Faculty of Medicine, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran

چکیده

سابقه و هدف: کیست هیداتید عفونتی با انتشار جهانی و مشترک بین انسان و حیوان بوده و توسط مرحله لاروی اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. متوسط میزان آلودگی به کیست هیداتید انسانی در ایران ۲/۱ مورد جراحی در صد هزار است. با توجه به اهمیت پزشکی و اقتصادی هیداتیدوز مطالعه حاضر با هدف تعیین سرواپیدمیولوژی هیداتیدوز انسانی در شهرستان شهربابک با روش الایزا در سال ۱۳۹۳ انجام شده است. مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر ۵۳۶ نمونه خون از افراد ساکن شهرستان شهربابک در سال ۱۳۹۳ با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی جمع آوری گردید. هم چنین اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس، شغل، سابقه تماس با سگ و محل سکونت به وسیله پرسش نامه جمع آوری گردید. نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه با روش الایزا بررسی شدند. آنالیز داده ها به کمک نرم افزار SPSS و آزمون مجذور کای انجام شد و به صورت آمار توصیفی گزارش گردید. یافته ها: از کل نمونه ها ۱ مورد (۱۸/۰ درصد) مثبت گزارش شد که متعلق به مردی ۲۳ ساله ساکن شهر و دارای شغل آزاد و بدون سابقه تماس با سگ بود. استنتاج: شیوع کیست هیداتید انسانی در این شهرستان نسبت به آمار گزارش شده از بیش تر مناطق ایران پایین تر بود.

کلیدواژه ها

Echinococcus, Enzyme-Linked Immunosorbent Assay, seroprevalence, اکینوکوکوس, الایزا, سرواپیدمیولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.