تفکر فلسفی در ایران معاصر

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه حکمت و فلسفه، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WPH-1-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر مصلح

استادیار دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

پرسش از تفکر فلسفی در ایران معاصر را باید پر اهمیت تلقی کرد از ذهن و روح ایرانی که در طول تاریخ مانوس با اندیشه حکمی و فلسفی و منشا پیدایش نظام های بزرگ فلسفی بوده است انتظار می رود که در طول دوره تلاقی با عالم مدرن نیز از اندیشیدن باز نایستاده باشد. تحقیق در وضع تفکر فلسفی در ایران دوره جدید علاوه بر اهمیت فی نفسه، ما را با فضاهای ذهنی که منشا ماجراها و حوادث پدید آمده در لایه های بیرونی تر حیات ایرانیان است نیز آشنا می کند. کوشش این مقاله توصیف جریانی است که می توان آن را «فلسفه معاصر ایرانی» نامید؛ توصیف نحوه تلاقی ذهن ایرانی با اندیشه های مدرن، این جریان هرچند به علت شرایط خاص عالم ایرانی و تحولات شدید و پرتلاطم، به صورت نظام یا نظام های فکری مشخصی در نیامده و در چهره فیلسوف یا فیلسوفان خاصی تمثل نیافته، اما جریانی پرنشاط و پرحادثه است که حداقل وجه ممیز عالم ایرانی از عوالم سایر ملت ها و حکایت از تاریخ پرتلاطم ایران در دوره جدید است.

کلیدواژه ها

تفکر فلسفی, ایران معاصر, دوره تلاقی, گسست تاریخی, اروپایی شدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.