CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی اکوتیپ های مختلف گل ختمی ( Althaea sp .)

عنوان مقاله: ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی اکوتیپ های مختلف گل ختمی ( Althaea sp .)
شناسه ملی مقاله: NRMPB05_010
منتشر شده در پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات مهندسی کشاورزی، زراعت و اصلاح نباتات در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین ارجمند - دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک و به نژادی گیاهی ، گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات ، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان،دانشگاه تهران ، تهران، ایران
محسن ابراهیمی - دانشیار گروه علوم زراعی و اصلاحنباتات، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
امینه ارجمند - دانشجو کارشناسی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه جیرفت ، جیرفت ، ایران.
شیوا یگانه - دانشجو کارشناسی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه جیرفت ، جیرفت ، ایران.

خلاصه مقاله:
گل ختمی متعلق به جنس Althaea و خانواده Malvaceae می باشد و گیاهی علفی ، پایا و به ارتفاع ۰/۵ تا ۲ متر است . اندام های مختلف گیاه ختمی دارویی کابرد دارویی دارند ، ریشه این گیاه به دلیل جود ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد.در این تحقیق ظرفیت آنتی اکسیدانی ۹ اکوتیپ گل ختمی که شامل سه گونه بودند در قالب طرح کاملا تصادفی ( ( CRD با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت . عصاره گیری از ریشه و با روش سوکسله انجام گرفت .پس از مقایسه میانگین به روش دانکن در سطح یک درصد مشخص شد اکوتیپ اهواز از گونه Althaea Rosea با ۳/۹۰۲ میکروگرم بر میلی لیتر بالاترین مقدار را نسبت به سایر اکوتیپ ها دارد . در رتبه دوم اکوتیپ کرمانشاه متعلق به گونه Althaea Officinalis با ۷۵/۷۹۲ میکروگرم بر میلی لیتر قرار گرفت . رتبه سوم نیز مربوط به اکوتیپ کرمان با ۷۱۰ میکروگرم بر میلی لیتر بود .اکوتیپ بوشهر متعلق به گونه Althaea Ficifolia با ۶۶۲ میکروگرم بر میلی لیتر در جایگاه چهارم بود . رتبه پنجم در بین اکوتیپ های مورد مطالعه از نظر ظرفیت آنتی اکسیدانی متعلق به اکوتیپ یزد با ۸/۶۱۱میکروگرم بر میلی لیتر بود. کمترین میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی نیز مربوط به اکوتیپ ساری با ۵/۴۳۰ میکروگرم بر میلی لیتر بود . مطابق با نتایج به دست آمده در این تحقیق وجود خاصیت آنتی اکسیدانی در گیاه گل ختمی مورد تایید قرار گرفت و با توجه به اینکه اکوتیپ های بررسی شده در این پژوهش همگی خاصیت آنتی اکسیدانی داشتند ، در تحقیقات به نژادی و به زراعی حاضر و آینده از اکوتیپ های مورد مطالعه در این تحقیق می توان به عنوان جمعیت اولیه و یا والدین تلاقی به منظور بهرهمندی از هتروزیس و استفاده از پتانسیل آنتی اکسیدانی آنها استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
عصاره گیری ، سوکسله ، مقایسه میانگین ، به نژادی ، به زراعی ، هتروزیس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1788315/