پیشنهاد بهترین نوع بیمه برای جبران خسارت ناشی از انواع ریسک در بخش کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی علوم محیط زیست، کشاورزی ومنابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ISECO09_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا میرزائی خلیل آبادی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدرضا محمدی سه دران

دانشجوی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین مهرابی بشرآبادی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

صدیقه نبی ئیان

استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در این مطالعه به منظور اولویت بندی پیشنهاد بهترین نوع بیمه برای جبران خسارت ناشی از انواع ریسک در بخش کشاورزی از نظرمتخصصان در منطقه جنوب استان کرمان در بخش کشاورزی از روش AHP استفاده شد. بدین منظور ابتدا سوالاتی در زمینه تاثیراتاقتصادی ایفای نقش و اهمیت انواع ریسک ها در بخش کشاورزی، نقش و اهمیت انواع بیمه ها در بخش کشاورزی و نقش کشاورزی درایجاد بستر لازم برای ثبات سیاسی و اقتصادی کشور هر کدام در ده مورد طراحی و از ۳۰ نفر از متخصصان پرسش شد و تحلیل توصیفیو استنباطی بر اساس آنها صورت گرفت. پس از آن برای تعیین بهترین نوع بیمه معیارهای حق بیمه، غرامت، حداکثر تعهد بیمه گر،سطح زیرکشت، سطح خسارت دیده، درصد خسارت مرحله رشد محصول و نوع محصول در ماتریس مقایسات زوجی از کارشناسانپرسیده شد. و در نهایت نوع بیمه مورد نظر از نظر ریسک، درآمد و عملکرد مشخص شد. کارشناسان معتقدند به دلیل عملکرد و برنامههای بی ثبات دولت و ایجاد ریسک در قیمت و بازار از این طریق مهمترین عوامل موثر از نظر خبرگان بر ایجاد ریسک کشاورزان بوده وکارشناسان معتقدند دولت با عدم برنامه ریزی در فعالیت های خود ریسک بزرگی برای کشاورزان ایجاد نموده است. از این حیث آنهامخاطرات موجود در فعالیت های کشاورزی را در رده آخر از نظر میانگین رتبه ای قرار داده اند. یکی از انواع بیمه ها که کارشناسان از نظرمیانگین رتبه ای نسبت به سایر بیمه ها آن را ارجح دانسته اند، بیمه درآمدی بود. با استفاده از پرسشنامه زوجی مشخص گردید معیار حقبیمه با وزن ۳ / ۰ بالاترین اولویت را در بین سایر معیارها دارد. پس از آن معیار حداکثر تعهد بیمه گر با وزن ۱۴۷ / ۰ ، سپس معیار سطحزیرکشت با وزن ۱۲۶ / ۰ قرار دارد. در اولویت های بعدی سطح خسارت دیده، غرامت، درصد خسارت و نوع محصول در اولویت های بعدیقرار دارند.

کلیدواژه ها

ریسک، کشاورزی ، بیمه، جنوب استان کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.