تاثیر آموزش مهارت های مبتنی بر هوش هیجانی بر میزان رضایت زناشویی دانشجویان دانشگاه مازندران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 25، شماره: 134
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-25-134_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر جعفری بلالمی

PhD in Psychology, Faculty of Humanity & Social Science, Mazandaran University, Babolsar, Iran

علیرضا خلیلیان

Professor, Department of Biostatistics, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

روبن پغوسیان

Professor, Department of Psychology, Faculty of Education, Mangavazhgan University, Yerevan, Armenia

شکوه نوابی نژاد

Professor, Department of Psycholog and Counseling, Faculty of Humanities, Kharazmi University, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: مهارت های هوش هیجانی، یکی از عواملی است که می تواند به ایجاد و افزایش رضایت زناشویی زوجین کمک نماید. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارت های مبتنی بر هوش هیجانی بر میزان رضایت زناشویی زوجین دانشجو است. مواد و روش ها: در این روش نیمه تجربی، ۶۰ دانشجوی متاهل در مقطع کارشناسی دانشگاه مازندران، به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. گروه آزمون تحت آموزش ۱۵ مهارت مرتبط با هوش هیجانی قرار گرفتند.  قبل و بعد از این دوره آموزشی، از هر دو گروه (آزمایش- گواه)، آزمون های هوش هیجانی و رضایت زناشویی اخذ گردید و نتایج آزمون ها مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. یافته ها: سطح هوش هیجانی آزمودنی هایی که در این دوره آموزشی شرکت کرده بودند (۲۱/۴۳±۷/۳۴۳) در مقایسه با آغاز دوره (۶۶/۴۴± ۷۶/۳۲۷) و هم چنین به نسبت آزمودنی هایی که این دوره را نگذرانده بودند (۳۹/۳۵±۶۳/۳۳۶) تغییر قابل توجه ای نشان داد (۰۰۰/۰= p). هم چنین برگزاری این دوره آموزشی توانست بر میزان رضایت زناشویی گروه آزمایش نیز بیافزاید (۰۰۲/۰= p). استنتاج: کسب مهارت های مبتنی بر هوش هیجانی می تواند به میزان زیادی از مشکلات زناشویی و رشد نگران کننده طلاق در جامعه به ویژه در جامعه دانشجویان کاسته و بر میزان رضایت زناشویی آن ها بیافزاید.

کلیدواژه ها

Emotional Intelligence, Marital Satisfaction, students, Mazandaran University, هوش هیجانی, رضایت زناشویی, دانشجویان, دانشگاه مازندران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.