انزال زودرس: مروری بر تعاریف و طبقه بندی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 26، شماره: 139
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-26-139_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سلطانی زاده

Assistant Professor, Department of Psychology, Payam Noor University, Tehran, Iran

حمیدطاهر نشاط دوست

Professor, Department of Psychology, University of Isfahan, Isfahan, Iran

مهرداد کلانتری

Professor, Department of Psychology, University of Isfahan, Isfahan, Iran

مهرداد صالحی

Professor, Department of Psychiatry, Behavioral Sciences Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

محمدحسین ایزدپناهی

Assistant Professor, Department of Urology, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

چکیده

انزال زودرس احتمالا شایع ترین کژکاری جنسی در مردان است که شیوع آن در کل دنیا تقریبا ۳۰ درصد است. انجام پژوهش های شیوع شناسی، تشخیص دقیق، انجام درمان مناسب و ارزیابی کارآزمایی های بالینی، نیازمند تعریفی است که مورد پذیرش همگانی قرار گیرد و قابلیت عملیاتی سازی داشته باشد. متون پژوهشی، تعاریف مختلفی از انزال زودرس ارائه داده اند. پرکاربردترین آن ها، تعریف راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) است. با این حال، اکثر این تعاریف نویسنده- محور بوده تا مبتنی بر شواهد و بر اساس پژوهش های همه گیرشناسی یا پژوهش های بالینی نیست. در این مقاله با بررسی ۴۱ مقاله، تعاریف مختلف از انزال زودرس مرور گردید، ملاک های این تعاریف برای انزال زودرس مورد بحث قرار گرفت و طبقه بندی انواع نشانگان این اختلال ذکر شد. یافته ها نشان داد تعاریف و طبقه بندی هایی که چند بعدی بوده و دارای چند ملاک تشخیصی خصوصا ملاک های عینی مانند زمان انزال دورن واژنی (IELT) باشند، تعاریف و طبقه بندی های مناسب تری هستند.

کلیدواژه ها

premature ejaculation, definition, operationalization, classification, انزال زودرس, تعریف, عملیاتی سازی, طبقه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.