بررسی میزان آگاهی دندانپزشکان و دانشجویان سال ششم دندانپزشکی شهر ساری از نحوه پردازش و انتقال بیوپسی های دهانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 26، شماره: 142
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-26-142_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا شیوا

Assistant Professor, Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Faculty of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

اللهیار گیاهپور

Dentist, Sari, Iran

چکیده

سابقه و هدف: راه تشخیص درست ضایعات دهانی با نماهای مشکوکی، برداشتن نمونه با روشی مناسب و بررسی آسیب شناختی آن است و تکنیک اجرای بیوپسی نامطلوب منجر به خطاهای تشخیصی طی ارزیابی هیستوپاتولوژیک می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر ساری و دانشجویان سال ششم دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از نحوه پردازش و چگونگی انتقال بیوپسی های دهانی بود. مواد و روش ها: مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و به روش مقطعی بر روی ۱۵۰ نفر از دندانپزشکان عمومی و دانشجویان سال ششم دندانپزشکی در شهر ساری در سال ۱۳۹۴ انجام شد. پرسشنامه طراحی شده شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی درباره نحوه پردازش و انتقال بیوپسی های دهانی بود. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS ۱۷ با استفاده از آزمون T، آنالیز واریانس (ANOVA) و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: پرسشنامه ها توسط ۱۵۰ نفر شامل ۱۰۶ دندانپزشک (۵۰ درصد مرد) با میانگین سنی ۲/۶±۹/۳۹ سال و ۴۴ دانشجوی دندانپزشکی (۵۰ درصد مرد) با میانگین سنی ۶/۲±۶/۲۴ سال تکمیل گردید. درصد آگاهی دندانپزشکان ۴/۵۴ درصد و دانشجویان دندانپزشکی ۱/۵۵ درصد بود که از لحاظ آماری بین دو گروه تفاوت معنی دار وجود نداشت (۸۶۲/۰=p). بین سطح آگاهی دندانپزشکان و تعداد شرکت در دوره های بازآموزی پاتولوژی دهان، همبستگی معنی دار مستقیم وجود داشت (۲۱۹/۰=r، ۰۱۷/۰=p). استنتاج: درصد آگاهی دندانپزشکان و دانشجویان دندانپزشکی در این زمینه پایین بود و بنابراین آموزش مستمر در این زمینه، بسیار الزامی است.

کلیدواژه ها

awareness, oral biopsy, transport, dental student, dentist, آگاهی, بیوپسی دهانی, پردازش و انتقال, دانشجو, دندانپزشک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.