بررسی میزان شیوع کوررنگی در مبتلایان به تنبلی چشم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 26، شماره: 144
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-26-144_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خلج

Associate Professor, Department of Optometry, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

امنه باریکانی

Associate Professor, Department of Community Medicine, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

مهران ابراهیمی

General Practitioner, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

چکیده

سابقه و هدف: کور رنگی یک بیماری ارثی وابسته به کروموزوم X مغلوب است که مردان را بیش تر گرفتار می کند. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع کوررنگی در بین افراد مبتلا به تنبلی چشم درسنین بین ۱۰ تا ۳۰ سال بوده است. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی از سال  ۱۳۹۲تا ۱۳۹۴ به مدت ۲ سال روی چشم ۲۸۴۶نفر ازمراجعین به کلینیک چشم بیمارستان بوعلی قزوین که سن آنان بین ۱۰ تا ۳۰ سال بود، انجام پذیرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه و معاینات چشمی از جمله معاینات اپتومتریک شامل گرفتن حدت بینایی ، تعیین نوع عیوب انکساری ، نمره عینک و ریفراکشن بود. برای کلیه بیماران تست کوررنگی گرفته شد. یافته ها با کمک نرم افزار SPSS۱۹ با در نظر گرفتن سطح معنی داری کم تر از ۰۵/۰ و با به کار گیری تست های کای دو و تی تست آنالیز شدند. یافته ها: از تعداد ۲۸۴۶ نمونه مورد مطالعه، ۵۴/۳۶ درصد مرد بودند. از کل جمعیت مورد مطالعه تعداد ۲۴/۹ درصد دچار تنبلی چشم بودند. شیوع کور رنگی در بین کل مراجعین بدون در نظر گرفتن جنسیت ۹۸/۰ درصد نسبت به کل جمعیت مورد مطالعه بود. حدود ۵/۵۳ در صد از افراد کوررنگ دچار تنبلی چشم بودند. حدود ۲۶۳ نفر(۲۴/۹ درصد) دچار تنبلی چشم بودند که از بین آن ها ۱۵ نفر کوررنگی داشتند واز نظر آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰< p). استنتاج: شیوع کوررنگی در دو گروه تنبلی چشم و سالم متفاوت است.

کلیدواژه ها

amblyopia, color vision deficit, refractive errors, تنبلی چشم, کوررنگی, عیوب انکساری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.