معرفی بایوتاهای ریف ساز در ری فهای پرمین ایران مرکزی با غونگ، سورمق و مقایسه فراوانی موجودات تشکیل دهنده آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO06_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوروش رشیدی

دانشگاه پیام نور اردکان، گروه زمین شناسی

چکیده

ساختارهایی عدسی شکلی که از مابقایای اسکتی موجودات دریای شکل میگیرند به عنوان ریف شناخته میشوند که با توجه به اندازه آنها اسامی مختلفی دارد . در رسوبات پرمین ایران میتوان ریف های نسبتاً کوچکی مشاهده نمود که بایوتاهای آن عمدتاً ازگروه اسفنج ها )اسفینکتوزوآ، اینوزوآ(، مرجا نهای تابوله و روگوزا، انواع بریوزوای راسته استنولماتا به همراهی جلبکهای سبز کلروفیکوفیتا وقرمز آرکئولیتوپورلاسه و پروبلماتیکها چون توبیفیتس و ونگیا است. از ریفهای فوق میتوان به 7 جنس و 9 گونهاسفینکتوزوا، 5جنس و شش گونه اینوزوا دو جنس پروبلماتیک و چهار جنس و پنچ گونه جلبک اشاره نمود که در ریف ناحیهباغ ونگ شناسایی شده است. در ریف پرمین سورمق 11 جنس و 11 گونه اسفینکتوزوآ 11 جنس و 11 گونه اینوزوآ 6گونه بریوزوآ و یک گونه جلبک اشاره نمود. در هر ریف فراوانی مطلق با گروه اسفنج ها است اما تنها به جزء چند تاکسای مشترکمابین دو ریف مطالعه شده تفاوت اساسی در بایوتاهای ریفی این زمان وجود دارد که این تفاوت میتواند ناشی از اختلاف زمانی در حد اشکوب و فاصله نسبتاً زیاد مابین دو ناحیه باشد هر چند که در ریف های کنار همدیگر و در یک زمان نیز بایوتاهایی تشکیل کلنی میتواند متفاوت باشد

کلیدواژه ها

ریف، اسفینکتوزوا، اینوزوا، بریوزوا، پرمین، باغ ونگ، سورم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.