بررسی طیف آنتی بیوگرام و ژن های مرتبط با بیماری زایی دو سویه انتروکوکوس فاسیوم جداسازی شده از شیره ی درخت بلوط (Quercus brantii var. persica)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 26، شماره: 146
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-26-146_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام موسوی

دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

فرهاد نظریان فیروزآبادی

استاد، گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

احمد اسماعیلی

دانشیار، گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

سابقه و هدف: باکتری های اسیدلاکتیک نقش مهمی در زندگی انسان و سایر موجودات زنده بازی می کنند. برخی از آن ها مانع از فعالیت میکروارگانیسم های غیرمفید و بیماری زا می شوند. باکتری های انتروکوکوس، گرم مثبت، کاتالاز منفی، کوکسی شکل، غیر اسپورزا و بی هوازی اختیاری هستند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از شیره درخت بلوط (Quercus brantii var. persica) به منظور معرفی باکتری های مفید جهت کاربرد در مبارزه بیولوژیک و به عنوان باکتری های صنعتی بود. مواد و روش ها: باکتری های اسیدلاکتیک موجود در شیره ی گیاه با روش های متداول کشت، خواص بیوشیمیایی و توالی یابی SrRNA۱۶ شناسایی شدند. الگوی مقاومت این سویه ها نسبت به برخی از آنتی بیوتیک ها و همچنین وجود ژن های بیماری زایی  efaA(آنتی ژن اندوکاردیتیس)، as ، ace ، esp و gelE به کمک روش PCR مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که از بین ۲۸۵ کلنی اولیه، تعداد ۱۶۰ کلنی (۱/۵۶ درصد) کاتالاز منفی و گرم مثبت بودند. نتایج توالی یابی S rRNA۱۶ نشان داد که باکتری های جداسازی شده به گونه ی انتروکوکوس فاسیوم تعلق دارند. سویه های انتروکوکوس فاسیوم با الگوهای متفاوتی نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، آمپی سیلین، سیپروفلوکساسین و نیتروفورانتوئین حساس بودند. دو سویه باکتری انتروکوکوس فاسیوم یکی با توانایی تولید گاز Co۲ از گلوکز (KX۱۸۵۰۵۴) و دیگری ناتوان در تولید گازCo۲ (KX۱۸۵۰۵۵) شناسایی و توالی آن ها در پایگاه NCBI ثبت گردید. در آزمون شناسایی ژن های عامل بیماری زایی، هر دو سویه تنها دارای ژن efaA (آنتی ژن اندوکاردیتیس) بودند. استنتاج: در نتیجه این مطالعه، دو سویه انتروکوکوس فاسیوم از بلوط جداسازی شدند که می توانند کاندید مناسبی برای بررسی های بیشتر به عنوان پروبیوتیک و کنترل بیولوژیکی باشند.

کلیدواژه ها

lactic acid, oak, antibiotics, pathogenicity gene, Enterococcus faecium, اسیدلاکتیک, بلوط, آنتی بیوتیک, ژن بیماری زایی, انتروکوکوس فاسیوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.