سلامت عمومی پس از ترخیص مبتلایان به کووید - ۱۹ با سابقه بستری دربخش مراقبت ویژه بیمارستان های شهر قم سال ۱۳۹۹- ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم پزشکی و بهداشت با رویکرد ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: MSHCONG05_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام رضائی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، دانشکده پرستاری و مامائی ، دانشگاه شاهد ، تهران، ایران

نسرین علائی

استادیار ،گروه آموزشی پرستاری ، دانشکده پرستاری و مامائی ، دانشگاه شاهد ، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف : با توجه به ناشناخته بودن علائم و عوارض جسمی و روانی بیماری کرونا تحقیق حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت عمومی( جسمی،روانی و اجتماعی) پس از ترخیص بستری شدگان بیماری کووید - ۱۹ دربخش مراقبت ویژه بیمارستان های شهر قم انجام گرفت . روش بررسی : طی پژوهش گذشته نگر و به صورت تمام شماری ۵۰۸ پرونده بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری شده در بخش های مراقبت ویژه در موج اول بیماری از تاریخ اسفند ۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹ بررسی و مشخص شد تعداد ۱۰۳ بیمار از بیمارستان ترخیص یافته اند که تا زمان پژوهش از خرداد تا مهر ۱۴۰۰ تعداد۷۷ نفر قابل دسترس و رضایت به مشلرکت در پژوهش داشتند. داده ها از طریق پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ فرم ۲۸ سوالی جمع آوری شد . داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند و P valueکمتر ۰.۰۵ سطح معنی داری در کلیه آزمون ها در نظر گرفته شد. یافته ها : از ۱۰۳ نفر ترخیص یافته تا زمان پزوهش ۱۳ نفر از آن ها تا زمان شروع مطالعه حاضر فوت کرده ،۶ نفر هوشیاری لازم جهت شرکت در مطالعه را نداشتند و ۳ نفرحاضر به انجام مطالعه نشدند.۴۱ نفر زن (۵۳%) و ۳۶ نفر مرد (۴۷%) بودند. میانگین سنی افراد ۵۳ سال بود.۷۵.۳٪ ترخیص یافتگان دارای نمره کل سلامت عمومی ۶۰-۴۱ (در حد متوسط) بودند؛ میانگین نمرات به دست آمده برای سلامت عمومی GHQ۲۸ (۹۷/۳ ±) ۰۳/ ۵۸ همچنین میانگین نمرات برای خرده مقیاس ها شامل علائم جسمانی ( ۸۹/۲ ±) ۱۰/۱۴ ، اضطراب و بی خوابی (۶۴/۱ ± ) ۲۲/۱۴ ،عملکرد اجتماعی(۰۵/۱±) ۳۰/۱۱ در محدوده متوسط و زیر مقیاس افسردگی به میزان(۷۸/۲ ±) ۱۸۶/ ۱۷در محدوده شدید مشخص شد. ۸/۶۸ % افراد مورد پژوهش نمره افسردگی در محدوده شدید را کسب کردند نمره سلامت عمومی و مقیاس های آن میان زنان و مردان ، در گروه های سنی ودر افراد متاهل و مجرد تفاوت معناداری نداشت ( ۰.۰۵ (P> . در شاخص عملکرد اجتماعی مردان اختلاف معناداری با زنان داشتند و عملکرد زنان بهتر از مردان بود( ۰.۰۱۴ =P). نتیجه گیری: با توجه به سطح متوسط سلامت عمومی ترخیص شدگان از بخش مراقبت های ویژه و افسردگی در محدوده شدید، پیگیری وضعیت سلامت ترخیص یافتگان و به کار گیری مشاوره ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

کرونا، سلامت عمومی، سلامت روان، کووید-۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.