بررسی باورهای غیرمنطقی جوانان مصرف کننده قلیان در چایخانه های سنتی و جوانان مراجعه‎کننده به باشگاه های ورزشی پرورش اندام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 27، شماره: 147
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-27-147_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فرنام

استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

محمدعلی فردین

دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران

حسین جناآبادی

دانشیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

محمود شیرازی

دانشیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

غلامرضا ثناگوی

استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران

چکیده

سابقه و هدف: باورهای غیرمنطقی از جمله عوامل گرایش به مصرف دخانیات است؛ بنابراین، با توجه به روند رو به رشد گرایش جوانان به استعمال قلیان که نمونه ای دیگر از مصرف دخانیات می باشد، این پژوهش با هدف مقایسه باورهای غیرمنطقی جوانان مصرف کننده قلیان و جوانان ورزشکار صورت گرفت. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی بوده و در سال ۱۳۹۴به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی در شهر زاهدان انجام شد. در این پژوهش، به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه باورهای غیر منطقی Jones (Jones Irrational beliefs Test: IBT) استفاده گردید و ۶۰۰ نفر (۳۰۰ جوان مراجعه کننده به چای خانه های سنتی و ۳۰۰ جوان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی پرورش اندام) جهت شرکت در پژوهش انتخاب شدند. یافته ها: میانگین سنی جوانان مصرف کننده قلیان ۶±۲۳ سال و میانگین سنی جوانان ورزشکار ۲±۲۲ سال بود. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری نیز نشان داد که تفاوت آماری معناداری در کلیه باورهای غیر منطقی دو گروه از جوانان وجود دارد؛ به گونه ای که میانگین باورهای غیرمنطقی در مصرف کنندگان قلیان، بسیار بالاتر از جوانان ورزشکار می باشد (۰۰/۰P=، ۴۵۲/۰Wilks Lambda=، ۴۲/۷۱F=). استنتاج: داشتن باورهای غیرمنطقی از جمله عوامل گرایش جوانان به استعمال قلیان می باشد.

کلیدواژه ها

hookah, irrational beliefs, sport clubs, traditional teahouses, youth, باشگاه های ورزشی, باورهای غیرمنطقی, جوانان, چایخانه‎های سنتی, قلیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.