واکاوی عدم نفوذ در ایقاعات
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های فقهی، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JORR-12-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 240
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه حقوق دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه حقوق دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
عدم نفوذ، ضمانت اجرای فقدان برخی از شرایط اساسی صحت معاملات است و به طور معمول در عقود فضولی، اکراهی و برخی از قراردادهای محجورین مطرح می شود. بر اساس این وضعیت حقوقی، قرارداد، فاقد اثر بوده و سرنوشت آن به الحاق بعدی رضای معتبر (اجازه) یا اعلام رد توسط ذی نفع وابسته است. این وضعیت به طور معمول در عقود به رسمیت شناخته شده، لیکن نظر مشهور، عدم پذیرش آن در ایقاعات است. با این همه مسئله این است که آیا ادله نظر مشهور، توانایی توجیه تبعیض میان عقد و ایقاع از این جنبه را دارد؟ در این جستار با رویکردی فقهی - حقوقی و با روشی توصیفی - تحلیلی، در صددیم تا از سویی به تبیین و نقد ادله پذیرفته نشدن عدم نفوذ در ایقاعات بپردازیم و از سوی دیگر، نظریه پذیرش عدم نفوذ در ایقاعات را تحلیل و سعی در اثبات آن می کنیم.کلیدواژه ها
اراده, ایقاع, ایقاع اکراهی, ایقاع فضولی, عدم نفوذ, عقد, عمل حقوقیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.