پتروفابریک و ژئوشیمی پورفیروبلاست های گارنت در کمپلکس های دگرگونی خواجو وتنبور شرق سیرجان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO06_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما پیغمبری

استادیار دانشگاه پیام نور

محبوبه جمشیدی بدر

استادیار دانشگاه پیام نور

حسن حیدریان

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی

چکیده

کمپلکس های دگرگونی خواجو و تنبور در شرق سیرجان برونزد دارند و از لحاظ ساختاری جزء دگرگونی های زون سنندج-سیرجان می باشند. در این نوشتار انواع پورفیروبلاست های گارنت با استفاده از مطالعات پتروفابریکی و ژئوشیمیایی تفکیک و معرفی شده اند. بر اساس مطالعات پتروفابریک چهار نوع پورفیروبلاست گارنتGrt1, Grt2, Grt3, Grt4در این کمپلکس ها وجود دارد. پورفیروبلاست های تفکیک شده با استفاده از آنالیز نقطه ایEPMAکه در دانشگاهMuenster آلمان انجام شده بر اساستغییرات کسر مولیXFe, XMg, XCa, XMn که زونینگ عادی را نشان می دهند،گویایی روند رشد پورفیروبلاست های گارنت درمحیط دگرگونی پیشرونده هستند. بر اساس تغییرات کسر مولی که شامل کاهشXMnاز هسته به حاشیه و افزایشXCa از مرکز به حاشیه می باشد پورفیروبلاست های گارنت هایGrt1, Grt2مربوط به زون دگرگونی گارنت و پورفیروبلاست های گارنت هایGrt3که دارای تغییرات کاهشیXMn از هسته به حاشیه و روند کاهشیXCa و افزایش آن در بیرونی ترین لایه از مرکز به حاشیه می باشد مربوط به زون استارولیت است. شواهد پتروفابریکی گویایی روند رشد پورفیروبلاست های گارنتGrt4در زون برشی است.

کلیدواژه ها

کمپلکس خواجو و تنبور، پورفیروبلاست گارنت، دگرگونی سنندج-سیرجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.