بررسی میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دندانپزشکی و دندانپزشکان شهر ساری نسبت به فوریت های پزشکی در مطب دندانپزشکی در سال ۹۵

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 27، شماره: 154
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-27-154_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زمان زاده

استادیار، گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران،ساری، ایران

اعظم حدادی

استادیار، گروه اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

محمود موسی زاده

استادیار، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ایران

آرزو کریم زاده

دندانپزشک، ساری ، ایران

آناهیتا قربانی

استادیار، گروه بیماری های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

چکیده

سابقه و هدف: اکثر فوریت های پزشکی که در مطب دندانپزشکی رخ می دهد، می توانند حیات فرد را به مخاطره اندازند. بنابراین یک دندانپزشک باید آگاهی کامل جهت تشخیص و درمان صحیح فوریت ها را داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی آگاهی دندانپزشکان و دانشجویان سال آخر در زمینه شناخت و درمان فوریت های دندانپزشکی بود. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۱۴ نفر از دندانپزشکان و دانشجویان دندانپزشکی سال آخر شهر ساری در سال ۹۵ انجام شد و پرسشنامه ای معتبر شامل ۲۰ سوال در اختیار آن ها قرار گرفت. این پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و ۱۷ سوال آگاهی (امتیاز ۱۷-۱۴: عالی، ۱۴-۱۱: خوب، ۱۱-۸: متوسط و زیر ۸: ضعیف) بود. آنالیز آماری توصیفی و تحلیلی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ۲۰ و با سطح معنی داری ۰۵/۰ صورت پذیرفت. یافته ها: در این مطالعه، میزان آگاهی ۷/۱۶ درصد شرکت کنندگان در حد ضعیف، ۳/۶۹ درصد در حد متوسط، ۲/۱۳ درصد در حد خوب و ۱ درصد عالی بود. تفاوت آماری معنی داری بین سطح آگاهی دانشجویان و دندانپزشکان (۴۳۰/۰ p =) و هم چنین بین خانم ها و آقایان یافت نشد (۶۳۰/۰ = (P. استنتاج: میزان آگاهی دندانپزشکان و دانشجویان سال آخر دندانپزشکی ساری در زمینه تشخیص و درمان فوریت های پزشکی در مطب در حد مطلوبی نمی باشد که نیازمند مداخله از طریق برگزاری کارگاه آموزشی و برنامه های آموزش مداوم می باشد.

کلیدواژه ها

Emergencies, Dentists, Knowledge, فوریت های پزشکی, دندانپزشکان, آگاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.