CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سبک رهبری تضایف گرای زنان و اثر آن بر توسعه پایداری سرمایه های انسانی؛ با تحلیل نقش میانجی سطح بلوغ قابلیت کارکنان

عنوان مقاله: سبک رهبری تضایف گرای زنان و اثر آن بر توسعه پایداری سرمایه های انسانی؛ با تحلیل نقش میانجی سطح بلوغ قابلیت کارکنان
شناسه ملی مقاله: JR_JWDP-19-2_007
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد حکاک - دکتری مدیریت استراتژیک، دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه لرستان
حسن کولیوند - دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه لرستان، عضو هیئت علمی دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)

خلاصه مقاله:
امروزه، در کشورهای در حال توسعه، مشارکت زنان در سطوح عالی سازمانها نسبت به مردان کمتر است. ازاین رو، تئوری رهبری تضایفی، رویکردی فرانوگرا به رهبری دارد که حضور زنان در جایگاه رهبری سازمان را به منزله عامل همافزایی مفهومسازی میکند. از سوی دیگر، با توجه به اهمیت سطح بلوغ قابلیتهای کارکنان و پایداری سرمایههای انسانی در سازمانها، هدف اصلی این پژوهش مطالعه تاثیرگذاری سبک رهبری تضایفگرای زنان بر توسعه پایداری سرمایههای انسانی است و در این زمینه سطح بلوغ قابلیتهای کارکنان به منزله متغیر میانجی مطالعه شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه الگوی بلوغ قابلیت کارکنان کورتیس (۲۰۰۹)، پرسش نامه رهبری تضایفی الهی و آیباغی اصفهانی (۱۳۹۵) و پرسش نامه پایداری سرمایههای انسانی آیباغی اصفهانی و همکاران (۲۰۱۷) استفاده شده است. روایی پرسش نامهها براساس روایی محتوا و پایایی آن ها نیز با آزمون آلفای کرونباخ، به ترتیب، با مقدار ۸۴/۰، ۸۹/۰، ۹۱/۰ محاسبه شد. تحلیل دادهها با استفاده روش معادلات ساختاری از طریق نرم افزار Amos انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه مسئولان، کارشناسان و کادر درمان مرکز درمانی، آموزشی و پژوهشی بعثت نهاجا به تعداد ۴۴۳ نفرند. حجم نمونه آماری مورد نیاز از طریق جدول کرجسی و مورگان ۲۱۰ نفر تعیین شد و افراد نمونه با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که سبک رهبری تضایفگرای زنان بر سطح بلوغ قابلیت کارکنان و توسعه پایداری سرمایههای انسانی تاثیرگذار است و همچنین سطح بلوغ قابلیت کارکنان نیز بر توسعه پایداری سرمایههای انسانی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

کلمات کلیدی:
رهبری تضایف گرای زنان, پایداری سرمایه انسانی, سطح بلوغ قابلیت کارکنان, مرکز درمانی, آموزشی و پژوهشی بعثت نهاجا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1786430/